Gromoglasnim pljeskom iz HSP-a BiH isključen Zvonko Jurišić

Iz HSP-a su na današnjoj drugoj izvanrednoj sjednici isključeni Zvonko Jurišić i Vinko Jakić.

Inače danas je u Ljubuškom, u salonu Bakus održan šesti po redu, a drugi izvanredni Sabor Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine.

Od 230 pozvanih Saboru je nazočilo 183 sabornika iz 27 podružnica.

Predsjednik HSP BiH Stanko Primorac se u pozdravnom govoru osvrnuo na donedavnu tradiciju podjela unutar pravaškog tijela i istaknuo kako neće dopustiti sramoćenje pravaške politike kojoj osnovni temelj mora biti moralnost, što do sada nije uvijek bio slučaj. Primorac je izvijestio sabornike i kako je HSP BiH prijavio sudjelovanje na predstojećim lokalnim izborima za 32 općine i 6 kandidata za načelnika/gradonačelnika.

U radnom dijelu Sabora su donošena odluke o radnim tijelima, usvojen je poslovnik te je usvojen novi statut Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine.

Za predsjednika je, ponovno izabran Stanko Primorac, za predsjednika Glavnog stana Berislav Elez, a za dopredsjednike HSP BiH Viktor Kvesić, Lazo Raič, Željko Stipić. Za glavnog tajnika je izabran Petar Milić. Sve odluke su prošle jednoglasno.

Iz stranke su isključeni Zvonko Jurišić i Vinko Jakić, Zvonko Jurišić s jednim suzdržanim glasom a Vinko Jakić jednoglasno. I prije glasovanja ova točka dnevnog reda je pozdravljena gromoglasnim pljeskom velike većine sabornika.

5 komentara

 1. Šta se čekalo do sada!!

  Like(0)Dislike(0)
 2. Slijedećeg izbacite Ćanu i ovog našega Bilog, pa možda bude nešto od pravaša.
  Dok god vam je Ćane i ostali na čelu, nema demokracije u HSP-u.

  Taj će i mater prodati kad dođe u krizu, kamoli stranku.

  Like(3)Dislike(0)
 3. https://www.youtube.com/watch?v=C6c6ArgUpto

  Pogledajte kako Ćane čestita dan obilježavanje naše Herceg-Bosne, u vrijeme dok je bio u onoj Platformi.

  Like(3)Dislike(0)
 4. A ni taj Primorac nije ništa bolji. Politički poltron HDZ-a.
  Zašto nedavno nije došao na skup zaboravljenih branitelja u Ljubuškom kao jedan od ratnih vođa. Svi ostali koji su pozvani, odazvali su se. On je rekao da će doć, ali nije se pojavio.

  Like(0)Dislike(2)
 5. Jednoumlje se nastavlja..cccc.

  Like(0)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.