Gruđanin izbjegao smrt u Ankari: ‘Detonacija je bila strašna, čuli smo krikove’

Teroristički napad u Ankari u kojemu je poginulo najmanje 95 ljudi, a ozlijeđeno njih 250, umalo je bio koban za hrvatskog košarkaškog reprezentativca porijeklom iz Drinovaca, Marka Tomasa koji od ove sezone igra za momčad TED Ankara Koleji.

Za vrijeme bombaškog napada, Tomas se nalazio tek 50 metara od mjesta napada. Dvorana za trening košarkaša Ankare u neposrednoj je blizini glavnog željezničkog kolodvora na kojemu je ubijeno gotovo stotinu ljudi.
“Detonacija je bila strašna, svi smo protrnuli. Čuli smo sirene hitne pomoći i stravične krikove. Trening je prekinut, svi su u panici počeli telefonirati obiteljima i javiti da smo dobro prošli. Bili smo prestavljeni”, kazao je Marko Tomas za 24 sata.

image

Spasio ih je raniji dolazak na trening
“Kad smo izašli iz dvorane, nismo vidjeli stravične prizore, ali je buka sirena bila zaglušujuća. Vidjeli smo policiju s dugim cijevima na ulicama. Samo smo čekali da što prije odemo. Morali smo izaći na staržnji izlaz. Još sam u šoku, ali sam sretan što sam uspio preživjeti stravičan masakr”,  dodao je Tomas.
Hrvatski reprezentativac i njegova turska momčad morali su u subotu doći na trening sat i pol ranije zbog najavljenog prosvjeda sindikata i nevladinih organizacija. Možda ih je to spasilo…

14 komentara

 1. Nije Gruđanin, ako je Drinovčanin. Nije netko Imoćanin ako je Zagvožđnin ili Osječanin ako je Vinkovčanin.

  Like(5)Dislike(4)
 2. Ajde laprdane, ugasi se malo!

  Like(2)Dislike(1)
 3. grude grad drinovci vukojebina

  Drinovci su selendra u opcini Grude, a Zagvozd nije u opcini Imotski
  Vinkovci i Osijek dva grada
  Zato ne seri seljoberu drinovacki nego cuvaj ovce

  Like(6)Dislike(9)
 4. Jesu selo u baš ćaršiji Grude, nema moje gude.
  Ali je Marko Tomas Drinovčanin iz općine Grude, ali nikako Gruđanin iz općine Grude jer nije iz Gruda nego iz Drinovaca koje se komunističkim dekretom 1950 godine nalazi slučajno u toj jadnoj ćaršiji

  Like(2)Dislike(2)
 5. Nije ni iz Drinovaca već iz Križevaca, samo mu je otac iz Ploca(nisu Drinovci)-

  Like(0)Dislike(5)
 6. za aj : nije iz Ploca nego ispod Petnjika to nisu Ploca!!!!!
  Serona : čuj Ploca nisu Drinovci?

  Like(1)Dislike(0)
 7. Plocanin, Drinovčanin iz općine Grude podrijetlom po ocu, a rođeni Križevčanin.

  Like(0)Dislike(0)
 8. Tanoo rečeee budalaaa…

  Like(0)Dislike(0)
 9. Anonimno, hajde mi odgovori, ali samo sa “da” ili “ne”: Je li tebi žao što si lud?

  A ovo te pitam stoga što ti ne znaš razlikovati općinska područja od sjedišta općina, što ne znaš da općini Grude pripadaju sva sela i zaseoci te općine, kao i Ploca, odnosno Drinovci, da gradovima pripadaju i njegova predgrađa, a selima i njihovi zaseoci.

  I koliko si još tup i glup, pa ne znaš razlikovati mjesto rođenja od mjesta podrijetla i stalnog prebivališta.
  Ako je Tomas i rođen u Križevcima, ne znači, da je i sa podrijetlom i stalnim prebivalištem u Križevcima nego Drinovcima. Onda nije Križevčanin nego Drinovčanin. Jer netko može biti rođen i u zrakoplovu za vrijeme putovanja i hoćemo li reći da je po tomu zrakoplovac?

  Ali da si i oštroumni seljak, a ne seljančurina, znao bi da zaseok pripada svomu selu, kao što i zaselak Ploca pripada selu Drinovci. Da sela sa zaseocima iz područja oćine Grude pripadaju toj općini, a sjedište općine je samo u mjestu Grude.

  Eto, razlog je opravdan da odgovoriš na ono pitanje, ali samo sa “da” ili “ne?”

  Like(2)Dislike(1)
 10. za Anu iz Bovana

  Eto nije Drinovčanin ni Križevčanin, je Gruđanin. Ti si totalka. Rođen je blentuljo u Križevcima i živi tamo kad ne igra po svijetu. Onda je Križevčanin, a šta bi drugo mogo biti.
  Najmanje je Gruđanin kako ti Ana iz Bovana trubiš nam to dokazati.

  Like(0)Dislike(0)
 11. Vi ste svi pukli ko ona bomba u Turskoj.

  Like(0)Dislike(0)
 12. Za ovog gore – predzadnjeg hajvana:
  Vidim, nije ti žao što si lud.
  Da nisi, znao bi da se mjesto od kuda je netko ne određuje samo po rođenju, nego po stalnom prebivalištu. A do sada nitko, pa ni ti nije iznosio da Tomas i stanuje u Križevcima. Samo je u tvom jučerašnjem komentaru, a i nekim drugima, navođeno da je Križavčanin stoga što je tamo rođen. A sada se ispravljaš po mojemu rezonu i za to mene kriviš, hajvanu!

  Like(0)Dislike(0)
 13. Za malu anu iz bovana

  Draga ana ako predgrađa pripadaju gradovima, a Grude nisu grad pa onda Drinovci ne mogu pripadati Grudama već Širokome Brijegu jer nam je to najbliži grad.

  Like(0)Dislike(0)
 14. Za ovoga iznad:
  Predgrađa uistinu pripadaju gradovima. Ali i zaseoci pripadaju selima, a sela pripadaju svojoj općini. Nisam ni rekla da su Grude grad, ali one nemaju sveze s gradom Širokim Brijegom, osim što su u istoj Županiji. Grude su glavno mjesto na području općine jer u Grudama je općinska vlast. Zakonodavna – Općinsko vijeće, izvršna – općinski načelnik sa odrećenim odjelima.
  Stoga, svi zaseoci i sva sela pripadaju općini Grude, odnosno sjedištu u kojem se nalazi općinska vlast.

  To znaju i naši pučkoškolci. Stoga bi i ti trebao upisati večernju. Možeš i u Sovićima. Lokacija joj je na Vlašića ledinama. Valjat će ti to…

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.