Gruđanin u Europskoj akademiji znanosti, umjetnosti i književnosti

Hrvatskim književnicima, akademiku Luki Paljetku i Mili Pešordi svečano su predane povelje o članstvu u Europskoj akademiji znanosti, umjetnosti i književnosti (AESAL) u srijedu navečer u Društvu hrvatskuh književnika (DHK) u Zagrebu, priopćeno je iz DHK-a.

Paljetku je predana povelja u svojstvu redovitog člana Europske akademije znanosti, umjetnosti i književnosti u Parizu, a Mili Pešordi u svojstvu dopisnoga člana.

Time su se ova dvojica hrvatskih književnika pridružili uglednim članovima te akademije, među kojima je više od 60 nobelovaca i nekoliko stotina najuglednijih svjetskih znanstvenika, umjetnika i istraživača.

Luko Paljetak rođen je u Dubrovnik 1943. Autor je brojnih zbirki pjesama, knjiga za djecu, znanstvenih studija, članaka, eseja i antologija.

Mile Pešorda rođen je u Grudama 1950. Književnik je prevoditelj i nakladnik.

14 komentara

 1. Sad će se trebe ljepit na njega…

  Like(3)Dislike(1)
 2. Svaka čast

  Like(2)Dislike(0)
 3. Bravo Pesorde su najbolje

  Like(1)Dislike(0)
 4. Još jedan Grudjanin,svaka čast.

  Like(3)Dislike(0)
 5. Čestitke gospodinu Mili !!

  Like(2)Dislike(0)
 6. Pešorda čestitam!!

  Like(2)Dislike(0)
 7. Velike cestitke gospodinu Mili!!

  Like(2)Dislike(0)
 8. Grude mogu biti ponosne sto imaju Pešordu

  Like(4)Dislike(0)
 9. Bravo gosp Pešorda cestitam

  Like(1)Dislike(0)
 10. Za ANONIMNO.

  Možda ti imaš frizuru za pokazat, ali sam Bog zna ima li išta ispod nje…
  Znam ovog čovjeka, nekima izgleda kao čudak, ali čovjek živi književnost, to voli i u tome uživa i u to vjeruje. Ponekad nema u džepu da plati piće u kafiću, ali takav je život BOEMA. Da Bog da da su nam političari ovako revno i pošteno posvećeni poslu ko g. Pešorda književnosti, a da nam svećenici vjeruju u ono što pričaju s oltara ko on u pisanu riječ.

  Like(2)Dislike(0)
 11. Miki
  Tako je ! Covik zivi knjizevnost, lipu rijec, to voli i u tomu uziva. Ima dusu, a to je danas rijetkost. Pravu poeziju razumiju samo oni s dusom i duhom, ali na zalost sve ih je manje jer, Boze moj trend su cajke kao najveci domet lijepe knjizevnosti. Bilo bi smijesno da nije tuzno. Ovi mladi, vecina je suhoparna i bezz. Obuku ovaj novi pederski trend , oboje kosu, cure kupe skupe krpice i natakare nokte i misle da su in… Da in su u ovim jadnim sredinama, a gospodin Pesorda se eto cijeni na visokim akademijama eurioskog i svjetskog ranga. Tamo di nema malogradana i ogranicenih na zemaljske gluposti, iskljucivo.
  Bravo i cestitke gospodinu Pesordi.

  Like(1)Dislike(0)
 12. Vecina nasih mladih ti nece znat ni jednu pjesmu A.B. Simica ali Lepe Brene do rici. Eto to je nasa jadna i sirova stvarnost.

  Like(2)Dislike(0)
 13. Svaka cast mile,usutkao si zlobne kriticare.

  Like(1)Dislike(0)
 14. E moj Jack tako je to – dopisnici Oslobođenja u ono vrime, antedatirati neke pjesmice, dvaputa rastavljeni i više puta ženjeni, pravi hrvatski književnici, dabome

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.