Gruđanka Marija Leko autorica je uspješnog BiH beauty bloga (VIDEO)

Makeup Ner(e)d je jedan od uspješnih BiH beauty blogova, a ujedno je to i prva destinacija za djevojke koje zanima šminka, ljepota, proizvodi za šminkanje i za njegu tijela. Recenzije beauty proizvoda, make-up tutoriali i sjajne fotografije samo su neke od stvari koje se tamo mogu pronaći.

Autorica bloga je Marija Leko, 22-godišnja studentica Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Gruđanka sa trenutnom adresom u Mostaru. Osim što vodi blog, Marija se bavi profesionalnim šminkanjem.

U našem Life kutku smo prenosili nekoliko Marijinih postova koji su se jako svidjeli našim čitateljicama pa smo odlučili popričati s njom, kako bi upoznali čitatelje portala Jabuka.tv sa njenim blogom i svime što ona radi.

Kad ste pokrenuli blog i odakle ideja, hrabrost da se upustite u to?

Blog sam pokrenula u rujnu 2012. godine. U tom periodu mi se probudila velika zainteresiranost za kozmetiku, a vrijeme sam provodila čitajući strane beauty blogove te sam i sama poželjela pisati o kozmetici. Ime bloga mi je došlo nekako spontano te sam nakon položenog zadnjeg ispita u toj akademskoj godini napisala prvi post na Makeup Ner(e)du. Čitanost je iz dana u dan rasla, a time i moja ljubav prema tom hobiju. Danas, nakon nepune tri godine, uživam u izgrađenom krugu stalnih čitateljica, kao i divnim poznanstvima i prilikama koje su proizišle iz bloganja.

Vaša stranica odlično izgleda; imate li pomoć u tim ”tehničkim” stvarima ili sve sami radite?
Hvala! Sama odrađujem kreativni dio na blogu, a za tehnički dio imam mali (ali dragi) informatički tim koji se s vremena na vrijeme sastane na kavi uz moj laptop pa srede tehničke stvari. Ja sam, nažalost, nepismena kad je u pitanju programiranje, kodovi i ostalo što ide uz kvalitetno održavanje stranice, tako da to ipak prepuštam profesionalcima.

Koliko je teško balansirati između studentskih obaveza, posla i vođenja stranice?
Ma nije pretjerano teško. Istina, potrebno je tu i tamo žrtvovati koju kavu s prijateljicama ili par sati spavanja, ali uz dobru volju i organizaciju sve je moguće.

Smatrate li da je ljepota presudna u poslu kojim se bavite; Je li moguće da djevojka koja nije klasično ”lijepa” uspije u svijetu beauty bloggera?
Apsolutno ne. Postoji puno uspješnih blogerica koje ne posjeduju klasičnu ”ljepotu”, ali zato imaju ogroman talent za pisanje, orginalnost i kvalitetu sadržaja. Mislim da su te stvari ipak presudne. Ljepota je svakako u današnje vrijeme jako relativan pojam.

Koji je vaš omiljeni proizvod za šminkanje; bez čega nikad ne biste mogli?
Hm, jako teško pitanje za nekoga tko obožava kozmetiku, ali evo, rekla bih crveni ruž za usne. Mislim da mi ništa ne može popraviti dan, raspoloženje pa čak i samopouzdanje kao crveni ruž.

U kojim stvarima kod šminkanja Hercegovke najčešće griješe?
Nažalost, kod nas djevojke, a usudim se reći i djevojčice, najčešće griješe u onom osnovnom-odabiru odgovarajućeg pudera. Često imam priliku vidjeti cure sa pretamnim, preteškim i jednostavno neodgovarajućim puderima na licu, što je jako odbojno. Mislim da se u današnje vrijeme nije teško informirati i malo istražiti ponešto o tipovima kože i vrstama pudera te sukladno tome odabrati puder (i nijansu!) koji vam odgovara.

Što mislite o BiH beauty blogger sceni?
Još uvijek je mlada i u fazi razvoja, ali mislim da, uzevši u obzir naše (ne)prilike u BiH, ipak imamo dosta kvalitetnih beauty blogova.

Nedavno ste bili jedna od organizatorica Blogermanije u Mepas Mallu; Kakvi su dojmovi, smatrate li događaj uspješnim, je li ispunio Vaša očekivanja?

Koordinirala sam Blogermaniju u Mepas Mall-u i mogu reći da sam zadovoljna kako je sve prošlo. Budući da se ovako nešto organiziralo prvi put na našim prostorima, odaziv posjetiteljica je bio jako dobar!

Kakvi su Vaši planovi za budućnost?

S obzirom na to da privodim kraju diplomski studij, nadam se da ću se u narednom periodu još više posvetiti blogu i nedavno otvorenom youtube kanalu te idalje usavršavati u šminkanju i (Bože zdravlja!) otvoriti vlastiti studio.

Poruka za naše čitateljice?
Budite dobre, skromne i normalne, a uporne u svemu što radite. Razmišljajte izvan provincijskih okvira i nemojte se šminkati narančastim puderima!

Ako želite pogledati kako izgleda Marijin blog, kliknite na www.makeupnered.com

Pratiti ju možete i na Facebooku i Instagramu.

(www.jabuka.tv)