Gruđanke putuju u Roman na utakmice EHF cupa

Rukometne prvakinje Bosne i Hercegovine, ekipa HŽRK “Grude” u utorak 05.09.2017. putuje u rumunjski grad Roman gdje će u petak i subotu odigrati utakmice 1.pretkola EHF cupa.

Iako smo na temelju realne procjene razine BiH ženskog rukometa, od EHF tražili da prvak BiH od ove sezone igra u Challange cupu radi velike razlike u kvaliteti, naš zahtjev je odbijen. Nažalost čelnici EHF nemaju baš puno obzira za klubove koji su kvalitetom ispod europske razine, među kojim je svakako i naš klub. Tako je i ove godine 14 najlošije rangiranih klubova u EHF cupu svrstano u jednu skupinu bez mogućnosti da igraju međusobno, a samim tim i bez realne prigode da ostvare neki dobar rezultat ili plasman u 2.pretkolo jer su njihovi protivnici daleko kvalitetniji klubovi. To je veoma demotivirajuće za manje kvalitetne klubove i  navodi na ideju da je ukoliko se želi proći bar jedna prepreka na europskoj sceni, bolje biti drugi ili treći u domaćem prvenstvu i igrati Challange cup, nego biti prvak pa igrati neusporedivo teži EHF cup. I pored toga trostruke prvakinje BiH, ekipa HŽRK Grude nije odustala, nego i ove godine sudjeluje u ovom prestižnom europskom natjecanju.

Ove godine protivnik grudskim rukometašicama je ekipa CSM Roman iz istoimenog rumunjskog grada. To je klub sa bogatom tradicijom i sa ogromnim međunarodnim iskustvom. Pred početak ove sezone ekipa Romana se pojačala dovođenjem nekoliko kvalitetnih igračica uglavnom reprezentativki svojih zemalja (Rumunjske, Slovenije, Portugala) koje će uz dosadašnje rukometašice iz Crne Gore, Ukrajine i Rumunjske ove godine sigurno biti jedan od kandidata za sami vrh rumunjskog prvenstva. Podatak da nijedna igračica Romana nije mlađa od 20 godina, a da je čak 14 od 16 igračica starosti preko 26 godina dovoljno govori o iskustvu ove ekipe.

Gruđanke u Roman putuju po još jedno internacionalno iskustvo, sa željom da  odigraju najbolje što mogu, svjesne da igraju protiv protivnika koji je nedodirljiv u rezultatskom smislu za našu ekipu. Ipak je činjenica da bez sudjelovanja u europskim natjecanjima i bez jakih protivnika po cijenu veoma visokih poraza, ne možemo očekivati ni napredak naših klubova i rukometa. Osim toga sudjelovanje našeg kluba u EHF Cupu je i nagrada za djevojke koje su prošlu sezonu u domaćim natjecanjima odigrale najbolje moguće i sezonu završile bez poraza u Premijer ligi i KUP-u BiH.

Ekipa na put kreće u utorak u 5.00 sati i putuje do rumunjskog Sebesa gdje će prenoćiti, da bi u Roman stigla u popodnevnim satima u srijedu 06.09.2017. U četvrtak će cure odraditi trening, a utakmice su na programu u petak i subotu sa početkom u 17.00 sati po lokalnom vremenu. Obje utakmice će suditi turski sudački par  Pinar Ünlü Hatipoglu i Mehtap Simsek,a delegat će biti Stepan Partemian iz  Grčke.

Na povratku iz Romana, u nedjelju 10.09.2017., ekipa HŽRK “Grude” će na poziv svojih dugogodišnjih prijatelja biti gost ŽRK Vukovar,a povratak u Grude je predviđen za ponedjeljak 11.09.2017.

Na ovo putovanje ne putuju nedovoljno oporavljene igračice Amanda Marić i Anita Azinović. Osim ostalih igračica prve ekipe, ovo će biti nagradno putovanje za članice  škole rukometa našeg kluba “Rukomet-od prvog koraka do prvaka” i to za mladu vratarku Luciju Andrijanić (2002. god.), zatim najefikasniju igračicu završnice državnog prvenstva mlađih kadetkinja, Anju Boban, najefikasniju igračicu, Miu Miloš (2004. godište) i najbolju vratarku Nikolinu Brnada (2003. godište) nedavno održanog međunarodnog turnira u Međugorju.

1 komentar

  1. Kako mislite Gruđanke?

    Like(5)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.