Grude domaćin VI. Cheerleading i Cheerdance prvenstva Bosne i Hercegovine

Na skupštini Navijačkog saveza BiH (Cheer Union of Bosnia and Herzegovina) održanoj 03.07.2015. u Mostaru jednoglasno je prihvaćena kandidatura Hrvatskog plesnog kluba Grude za domaćinstvo VI. Cheerleading i Cheerdance prvenstva Bosne i Hercegovine. Najatraktivnije sportsko prvenstvo održati će se 20.03.2016. godine. Pokrovitelj prvenstva je Općina Grude.

Cheerleading je priznat kao sport 31.05.2013. godine, a trenutno traju pregovori oko ulaska na Olimpijske igre. Na prošlom prvenstvo koje je održano u Širokom Brijegu natjecalo se preko 600 sportaša, a u Grudama ih se očekuje još više.

Cheerleading je spoj gimnastike, plesa i navijanja koji svake godine privlači sve više mladih. Dok u Americi ima dugu tradiciju, ali i u Europi u Bosni i Hercegovini počeo se razvijati od 2009. godine. Osim što je atraktivan i odličan za pravilan razvoj tijela i mišića, to je i sport preko kojega se dobivaju stipendije za najbolja sveučilišta u Americi, ali i u Europi. Neki od najpoznatijih navijača bili su i predsjednici SAD-a Dwight D. Eisenhower, Franklin Roosevelt i Ronald Reagan, te glumac Jimmy Stewart.

Hrvatski plesni klub Grude osnovan je 2011. godine, na svim prvenstvima do sada bio je među prva tri u svim uzrastima. Na Europskom turniru u Francuskoj osvojio je 4 mjesto. Od 2011. godine osim po medaljama raste i po broju članova i organizaciji kluba. Osnovan je kao podružnica HPK Široki, a danas je samostalan klub. Treninge održavaju utorkom u Osnovnoj školi Ruđera Boškovića u Grudama.

Od 04.08.2015. starta nova sezona i pripreme za državno prvenstvo, ali i Europski turnir koji se sredinom prosinca održava u Tropical Islands u Njemačkoj. Kroz mjesec kolovoz i rujan biti će otvoreni upisi za sve zainteresirane.

 

4 komentara

 1. Ovo ce biti dobro. Bravo opcina

  Like(1)Dislike(0)
 2. bas mi je drago i nadam se uspjehu u 2016 godini…

  Like(0)Dislike(0)
 3. Sta bravo opcina….bravo za klub…

  Like(1)Dislike(0)
 4. gledao sam prvenstvo u Širokom, šta ova djeca rade čudo su, dolazim i u Grude

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.