Grude, Livno i još pet općina dobivanju novac za unaprijeđenje poduzetničkih zona

Sedam općina u Federaciji BiH odabrano je za korisnike Grant sheme “Unaprjeđenje poduzetničkih zona u Federaciji Bosne i Hercegovine” za 2017. godinu, objavilo je Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta.

Na rang-listi dobitnika grant sredstva, prema javnom pozivu koji je objavljen polovinom ožujka, su općine Maglaj, Ilijaš, Mostar, Kalesija, Grude, Livno i Gradačac.

Vlada FBiH osigurala je ukupno 1.000.000 KM za projekt unaprjeđenja poduzetničkih zona. Iznos sredstava za korisnike ne može biti niži od 75.000 KM niti viši od 150.000 KM. Sufinanciranje jedinica lokalne samouprave koje apliciraju za bespovratna sredstva iz Grant sheme je minimalno 25% od ukupne vrijednosti projekta.

Sredstva iz Grant sheme će se usmjeriti na izgradnju nove i unaprjeđenje postojeće infrastrukture u okviru poduzetničkih zona u FBiH kao preduvjeta za ekonomski rast i zapošljavanje na lokalnoj razini.

Osnovni ciljevi Grant sheme su izgradnja komunalne infrastrukture unutar poduzetničke zone tamo gdje njen nedostatak predstavlja prepreku razvoju poduzetništva, kao i unaprjeđenje usluga za razvoj poduzetničke zone.

Projektom se očekuje unaprjeđenje najmanje 7 poduzetničkih zona u FBiH, koje pružaju kvalitetno i pristupačno okruženje za ekonomske aktivnosti i investicije, najmanje 20 osnovanih ili proširenih poslovnih subjekata i najmanje 150 novih radnih mjesta u poduzetničkim zonama kao rezultat unaprjeđene infrastrukture unutar zone.

Ukupno trajanje projekta je 7 mjeseci od dana potpisivanja ugovora sa odabranim korisnicima.

8 komentara

 1. Izgleda da ce ipak biti deponija u gospodarskoj zoni i to ce se platiti

  Like(0)Dislike(0)
 2. Samo naprijed Ljubo! Predsjedniče naš!

  Like(0)Dislike(3)
 3. Za .
  Nije on nikakav predsjednik nego trenutno načelnik općine Grude!

  Like(1)Dislike(0)
 4. Deponija se otvara u gornjim sovicima…Provjerena informacija!!!Ali 2020. kreću radovi!!!

  Like(0)Dislike(0)
 5. Ljubo je nas predsednik. A deponija se otvara u sklopu ind zone Pogana vlaka Cerov dolac
  Cerov dolac i Pogana vlaka ta su sela oba naopaka

  Like(0)Dislike(0)
 6. Ma sad ce biti jos veca deponija smeca,a sta bijase od obecane obilaznice nekoliko puta.Prvo je bila crtana negdi oko 1976 koliko se sjecam i opet ce kad budu izbori!?

  Like(0)Dislike(0)
 7. Cerov dolac i pogana vlaka — Udbaška enklava. Pravo misto za DEPONIJ SMEĆA

  Like(0)Dislike(0)
 8. Aaah aaaa stiže financiska inekcija za ljubišu i njegove ljude

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.