Grude: Rezultati javnog natječaja za studentske potpore

Temeljem članka 42. stavak 3. alineja 4. Statuta Općine Grude (“Službeni glasnik Općine Grude”, broj 1/08, 2/13 i 3/15), članka 4. Odluke o dodjeli studentskih potpora (“Službeni glasnik Općine Grude”, broj 4/16) i liste koju je utvrdilo Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja, Općinski načelnik donosi ODLUKU o dodjeli studentskih potpora

Članak 1.

Za akademsku 2015./2016. godinu dodjeljuje se 10 (deset) studentskih potpora i to kako slijedi:

stipendije

Članak 2.

Iznos godišnje studentske potpore po jednom studentu je 1.000,00 KM i isplatit će se studentima iz članka 1. ove odluke na tekuće račune u roku 15 dana.

Studenti su dužni u roku 7 (sedam) dana od dana objavljivanja ove odluke na web stranici ili oglasnoj ploči općine Grude dostaviti Općinskoj službi za financije brojeve tekućih računa na koje će se isplatiti novčana sredstva (faks broj 660-930, e-mail:).

Članak 3.

Student koji se prijavio na Javni natječaj za dodjelu studentskih potpora a nije dobitnik iste, može izjaviti prigovor u roku od (pet) dana od dana objavljivanja ove odluke na web stranici ili oglasnoj ploči općine Grude.

Prigovor se podnosi Općinskom načelniku, a odluka o prigovoru je konačna.

Članak 4.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se na oglasnoj ploči i web stranici općine Grude.

NAČELNIK Ljubo Grizelj

41 komentar

 1. Lijepo, čestitke vrijednim studentima

  Like(15)Dislike(4)
 2. Svaka čast za top 10 studenata općine Grude. Vi ste ponos općine

  Like(11)Dislike(4)
 3. 1000 godisnje boze sacuvaj crkavice
  S tim ne mos ni kemijske kupovat godinu dana

  Like(1)Dislike(7)
 4. Gle fakulteta,haha,politologija,likovni,glazbeni,problema imat prosjek dobar ,kol 5 strana ,ispit 10 ,ako i to.
  Izuzetak jedino strojarstvo sa ovog popisa.

  Like(14)Dislike(10)
 5. Pa ti “VRLO PAMETNI” kada si toliko sposoban, upiši jedan od navedenih fakulteta pa pokuša ostvariti prosjek… Svatko može reći ima pet stranica za kolokvij, laku mu je imati 5. PA JARANE, IZVOLI OKUŠAJ JE, vjerojatno si završio neku srednju trogodišnju i vozaš krntiju ne registriranu, pališ gume dok ne otpadnu, a onda iza ćoše plačeš da te nitko ne vidi…

  Like(12)Dislike(9)
 6. Samo 10 potpora a prije je bilo i po 30
  Bravo nacelnice PREVARO JEDNA LOPOVSKA

  Like(5)Dislike(11)
 7. Najgori nacelnik opcine ikad odlazi vise

  Like(6)Dislike(12)
 8. U svakom normalnom mjestu bi se za deficitarna zanimanja dodjelile potpore, čudi me da nijedna teta u vrtiću nije nagrađena. Ne omalovažavam nikoga ali što je sa studentima teških fakulteta kao što su matematika, fizika, medicina? Opće poznata stvar je da se predškolski odgoj, politologija i slično ne mogu mjeriti s ovim fakultetima jer bi i njih inače svi završavali. Svaka čast nagrađenima sa strojarstva.

  Like(7)Dislike(5)
 9. Svaka čast nagrađenima!!!

  Like(5)Dislike(0)
 10. Negativni komentari dolaze od ljubomornih dusa, to je uvijek tako bilo. Isfrustrirani svojim zivotima i neuspjehom, pa im svaciji uspjeh; kakav-takav smeta! Bravo za nagradjene, svaka cast.

  Like(6)Dislike(2)
 11. Pa ako je tako lako imat dobar prosjek zasto je samo 10 studenata dobilo stipendiju za IZVRSNOST? Svaka cast za dobitnike stipendija, samo naprijed

  Like(5)Dislike(0)
 12. Ne,ne palim gume ,i za tvoju info vec sam zavrsio faks i radim,i dok sam ja polagao i spremao ispite po 200 str,ovakvi su mi se hvalili sa prosjecima,a kol ih bio uraditi seminarski,zato razguli i ne prtljaj.
  Prosjek ocjena 3 na medicini,stojarstvu,gradjevini itd od 3 je teze ostvariti neg na navedenim fakultetima 5.
  Opce poznato i nek se pjeni tko hoce.

  Like(12)Dislike(3)
 13. I dobro, šta ti znaš kako je njima na politologiji ili glazbenoj akademiji? Jesi sam studirao tamo? Nemaš zapravo blage veze. Sva tvoja saznanja o tome dolaze kroz neka bapska prepričavanja iz druge, treće ruke. Ukratko – laprdaš. Klasični krkanski mentalitet, ako je netko uspješniji od tebe sigurno ima neku špagu, bilo mu je lakše, ne valja to ništa. Ja sam primjerice završio fer sa prosjekom 3 i budući da znam neke sa ove liste pouzdano ti mogu reći da su se trudili 5 puta više od mene tokom studiranja.

  Like(4)Dislike(6)
 14. Ti si fer jedino mogao za zavrsiti u zg,a ne ovdje,tako da laprdas ti.
  To je kao problem znati,pa svatko se sa svakim druzim,imam masu prijatelja kojj studiraju razlicite studije i svatko zna kakav je ciji faks.
  Prijatelj mi na ispitu iz socijalnog rada ima 20 pitanja koji su odgovoreni sa jednom do dvije recenice i koje im je prof dao,
  Covjek se sam smije,dok mi drugi jaran na gradjevini mora rjesiti 15 programa iz nacrtne geometrije da bi uopce dobio uvjet za izaci na ispit.
  Na gradjevini od 150 upisanih 7 posto ih rjesi prve tri godine u roku.
  To su sve cinjenice i statisticki podaci koji se lako pronadju,zato ferovac drz se ti zg i tu bacaj prodike,a ne laprdaj u prazno.

  Like(5)Dislike(3)
 15. Uostalom sa kim se ja raspravljam,sa covjekom koji izjednacava politologiju,socijalni rad,novinarstvo,likovni sa medicinom,gradjevinom,strojarstvom.
  Smjesno za komentirati uopce.
  A gore sam pogrijesio,3 do 5 posto ih rjesi faks u roku,a cisto sumnjam da su na politologiji vrijedniji pa ih 90 posto rjesi u roku.
  Ugodan dan svima.

  Like(4)Dislike(4)
 16. Pa u zagrebu sam zavrsio, di si ti procita da sam ga tu zavrsio?? U clanku kao prvo nema ni jedan student socijalnog rada, drugo – to sto spominjes nije nikakva statistika nego si selektivno uzeo par podataka koji odgovaraju tvom laprdanju, a vjerojatno nisu ni tocni. Ukratko, podcjenjujes tudje uspjehe da bi se bolje osjecao zbog svoje prosjecnosti. Rugas se nekome ko je na glazbenoj akademiji, a niti si ga ikad cuo kako svira, niti imas pojma koje je sve nagrade pokupio po natjecanjima, niti imas pojma koliko tisuca sati truda treba utrosit u usavrsavanje da bi nadjacao brutalnu konkurenciju.

  Like(4)Dislike(6)
 17. Gdje si ti vidio da se ja ikom rugam tko je na glazbenoj akademiji? Ne izvrci rijeci i ne izvlaci glupe zakljucke iz konteksta,ugl glup si i nemam dalje namjeru sa tobom raspravljati na ovu temu,kao sto rekoh covjek koji izjednacava medicinu sa politologijom je nadareno glup.

  Like(2)Dislike(2)
 18. Je pusti decka,vidis da se zabunio,malo ga vrucina udarila,haha
  Kaze covjek kakva ti saznanja imas o tim fakultetima,znaci covjek treba studirati neki faks da bi znao jel tezak il ne?
  Studiram medicinu dok mi sestra studira ekonomiju,ucim svaki dan 10h dok ona uci mjesecno 10 h,i sve daje u roku,zato sine pricaj gluposti,ja postujem svaki fakultet,svak he upisao sta zeli,al rec da je to sve jednako je cisti nonsens.
  Trebalo bi napraviti neke koeficijente il kriterije,al to je naravno nemoguce.

  Like(0)Dislike(1)
 19. Je pusti decka,vidis da se zabunio,malo ga vrucina udarila,haha
  Kaze covjek kakva ti saznanja imas o tim fakultetima,znaci covjek treba studirati neki faks da bi znao jel tezak il ne?
  Studiram medicinu dok mi sestra studira ekonomiju,ucim svaki dan 10h dok ona uci mjesecno 10 h,i sve daje u roku,zato sine pricaj gluposti,ja postujem svaki fakultet,svak he upisao sta zeli,al rec da je to sve jednako je cisti nonsens.
  Trebalo bi napraviti neke koeficijente il kriterije,al to je naravno nemoguce.

  Like(0)Dislike(0)
 20. dok god se ispiti zavrsavaju iz tekica i nekakvih skriptica i za to dobivaju visoke ocjene zna se koja je vrijednost takvog “znanja“ !

  Like(1)Dislike(0)
 21. Tv tako je.
  A ti navodni ferovac,koji si vjerojatno jedan od ovih sto su dobili stipendiju,pun mi vas je k vise,dok se ja lomim sa dimenzioniranjem presjeka,gubim oci na a0 formatima cimer mi se tuzi sto je dobio samo 4,pa ce ponistit ocjenu,ispit mu citavih 6.5 stranica sirokog fonta.
  I gospodi se ne smije rec da im je laksi faks jer je to podcjenjivanje,vi nas vrijedjate,ma mars!!

  Like(1)Dislike(1)
 22. Hahah,e dobro si im rekao 😀
  Najjaca mi je ona “svaki faks je tezak ako se ne uci” hahahah,pa to je najdebilnija izjava ikada,da ,svaki je tezak ako se ne uci,al nije svaki tezak ako se uci!

  Like(2)Dislike(2)
 23. Politologija je tečaj, a ne fakultet. Trebalo je dati npr. 3 stipendije medicinarima, 3 strojarima, 2 elektrotehničarima itd. Kakva politologija, kakvi bakrači.

  Like(2)Dislike(2)
 24. Treba podijeliti stipendije studentima koji studiraju fakultete kao što su geodezija, fer, matematika, fizika, medicina, strojarstvo. Naravno i ostale treba nagraditi za trud. Ali nikako se navedeni fakulteti ne trebaju izjednačavati sa tečajevima.

  Like(0)Dislike(0)
 25. Lako je teoriju učit, hajde se zadacima bavite. Pola vas ne bi nikad faks završilo.

  Like(1)Dislike(0)
 26. U mostaru au gradjevina,medicina i strojarstvo fakulteti,ostalo zavezi macku za rep. Kakva mrtva politologija.

  Like(3)Dislike(2)
 27. Koliko zlobe na jednom mjestu..zalosno…. ponizi drugoga da bi sebe uzvisio.. nije mi jasno samo kako svi koji upisu fakultet u Mostaru ne zavrse isti, ako su sve to tecajevi kako ovi pametnjakovici kazu..i ne kaze se dzaba nemoj gledati sto ti je netko rekao, nego TKO ti je rekao..;-) pozz

  Like(2)Dislike(0)
 28. Kakva mrtva politologija hahaha a jada velika

  Like(2)Dislike(2)
 29. Potpore treba davat za socijalne slučajeve i deficitarna zanimanja. Kakva politologije, teologija i likovna akademija. Nitko od njih neće imat posao u struci kad završe, džaba im prosjek.

  Like(4)Dislike(2)
 30. Muzička akademija………….hahhahahha
  Od ovih navedenih potpore je trbalo dat samo ovim studentima strojarstva, strojarstva i brodogradnje (Jerko Čulina i Mile Majstorović). Za doktorate ni marke, doktorat je se oduvijek samofinancirao……

  Like(1)Dislike(1)
 31. “svaki dan 10h dok ona uci mjesecno 10 h”

  Jednostavno se*eš, šta drugo da ti kažem. Prosječna si osoba, sa prosječnim sposobnostima i žali Bože što će nekome doktor biti takav isfrustriran lik poput tebe.

  Recimo ovaj drugi majmun se “lomi sa dimenzioniranjem presjeka”. Izričući to, pokušava impresionirat ljude ovdje, a dajem ruku u vatru da je to već uhodana špranca koju svaka budala uz malo truda može naučit.

  Dečki, jednostavno ste prosjek, ponižavajući druge pokušavate dati sebi na važnosti. Jadno!

  Like(3)Dislike(2)
 32. Najveća greška je to što ne piše u kojem mjestu se studij nalazi, a opće poznato je, da težina studija je različita na istoimenim fakultetima samo je li on u Zagrebu, Splitu, ili Mostaru… Pa svaka šuša koja ne može u HR studirati ode u Mostar, još ako ne može u Mostaru na nekom malo težem, onda ode za tetu u vrtiću i evo tajo diplome… Uz ovo općina je trebala dati potpore studentima sa jačih fakulteta, jer ne može jedan doktor opće medicine dobiti ocjenu dobar, pa kakav si ti doktor i tko te pusti da liječiš ljude, a imao na faksu 3, tu ili je 5 ili si pao, tako i za ostale fakultete koji su bazirani na prenošenju znanja, a strojarstvo, elektrotehnika i ostali tehnički fakulteti, gdje na ispitu imaš masu zadataka pa nekog i pogriješiš, neki krivo upisao u kalkulator i dobiješ krivi rezultat pa dobiješ 2 ili 3…

  Like(5)Dislike(3)
 33. Svaka čast svakome, al posebno momku pod rednim brojem 2. 🙂
  Momak iz općine Grude odnese pobjedu na Mašinijadi u Budvi. Nitko o tome ništa nije napisao. Nit ga je naš načelnik primio kod sebe. Al eto, bar utješnu nagradu ima, grudsku stipendijuu.

  Like(5)Dislike(0)
 34. Ovaj navodni ferovac ,koji je sigurno jedan od ovih sa politologije il ovih tecaj fakulteta totalno popizdio.
  Prosjecna osoba,sta si ti? Daj fino ime prezime,da vidimo taj tvoj nevjerovatni zivotopis,aj ne laprdaj vise pizdarije,vidis da te nitko ne ferma ni jedan posto.
  Ti i takvi isprdci mars! Cuj ferovac,a uopce nezna sta je dimenzioniranje,hahahhaha,toliko o tom feru,nisi ti sine zakoracio na fer,neg si kako sam rekao jedan od ovih tecaj fakulteta sa ispitima od 10str.
  Mars vucibatino.

  Like(1)Dislike(0)
 35. Da,ja ucim 10h na dan,a ona 10h mjesecno,i da ,prosjecna sam i normalna cura,ne genijalac kao ti,izvini molim te.
  Koji ljakse jbt,haha

  Like(0)Dislike(0)
 36. Sine dragi sto glumis da si fer,a zapravo si jedan od ovib stipendista,il rod njihov kakav.
  Shvati da studiras ili da oni studiraju livadicke fakultete,to su cinjenice.
  Statistika je tocna sto je momak gore rekao,samo 5% studenata zavrsi prve tri godine gradjevine u roku,to sve govori.
  Zivi bili pa vidjeli hoce li ikada dobiti stipendiju medicinari ili studenti tehnickih fakulteta,eto bas da mi je to vidjeti.
  A ako ti nisi ucio 6,7h dnevni na feru onda ti je jadan i taj fer,premda se slazem gore sa komentarom da ti nisi ni zakoracio/la na fer u zivotu.

  Like(0)Dislike(0)
 37. Haha,ljudi bolan,okan te se levata,vidite da nezna sta prica ,pogubio se totalno 😀
  Glavni mu je argument :”ti si prosjecna osoba” hahahha,o hebem ti zivot 😀

  Like(0)Dislike(0)
 38. Dobitnik sam stipendije i bas me briga za vase zajedljive komentarcice…hahaha:-*

  Like(2)Dislike(0)
 39. “dajem ruku u vatru da je to uhodana..koju svaka budala moze nauciti”
  Hahahahhaa,tako je sine, dns svatko ziv moze projektirati,dobro ti to kazes,to mmalo truda,sve sablona i etgac.
  O jebem ti sto si glup,hahah,haj bolje suti,brukas se bgm,haha 😀

  Like(5)Dislike(0)
 40. cuj katolicki fakultett XD omg to je jako tesko…a sta je s boljim fakultetima di je njima stipendija imaju puno vise muke oko ucenja neg ovi sto su dobili…ovo je sve stela teska bit ce imaju svoje “ljude” tamo.

  Like(0)Dislike(2)
 41. A jesi i glub majka te rodil, seljačina na petu potenciju, koja nije vodila dalje od svojih vrata, pa misli da se sve s štelom rješava…. Oooooo seljačino !!!!

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.