Grude: Sastanak s poduzećem KϋHNE o proizvodnji industrijskog krastavca „kornišon“

U četvrtak, 26. ožujka 2015. godine u općinskim prostorijama održan je sastanak s predstavnicima poduzeća Kϋhne iz Hamburga jednim od vodećih europskih proizvođača kiselog programa u Europi.

Poduzeće trenutačno traži kooperante, poljoprivrednike, koji su zainteresirani za proizvodnju industrijskog kornišona. Budućim kooperantima se nudi ugovor koji uključuje tjednu isplatu te organizirani prikupljanje proizvoda.

Menadžer poduzeća Bernard Ulrih istaknuo je specifičnost ovog projekta koji je posebno namijenjen malim proizvođačima i kućanstvima a cilj je da se obuhvati što veći broj kooperanata. Svi zainteresirani pozivaju se da se jave u općinsku Službu za gospodarstvo do idućega četvrtka, gdje će dobiti detaljnije informacije o uvjetima ugovora.

125grude.info

5 komentara

 1. Fali još Ćubela.

  Like(2)Dislike(1)
 2. To bi bilo idealno za Grude samo se ljudi trebaju mjenjati i prihvatiti posla razmisljati kao sto su nasi stari koji su imsli svega i nisu zalili truda.
  Danas bi bilo puno lakse organizirati proizvodnju industriske Rajcice i Krastavaca kao sto ima Podravka u Istri Istra je slicna Hercegovini sve se odvija na manjim parcelama.

  Like(0)Dislike(0)
 3. Bravo za nacelnika Gruda on ide u pravom smjeru samo naprijed treba iskoristiti blagodati Hercegovine koje se nude.

  Like(2)Dislike(2)
 4. za grude zagreb.ti si biće neki uhljeb kojeg je načelnik uhljebio pa iditi u istom smjeru ,brw koje su to blagodati ?ovo su projekti na kojima će netko uzeti novac kao i prije jer grude nemaju uvijete za to i ne kenjajte da je ovo prilika da se neradnici prihvate posla,uh što je lako pričati dok te proračun hrani,paraziti!

  Like(0)Dislike(0)
 5. A čim je tu Veljko i Jure to će sigurno zaživjeti. Sigurno za nekih dvadesetak godina,odakle njih
  u ovoj priči.

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.