Grude, Široki Brijeg, Međugorje i Posušje: Mjesta koja su pokrenula gospodarstvo

”Poljoprivreda pokazuje znakove rasta, kao i turizam. U nekim općinama, i pored svih ovih barijera na većoj razini vlasti, lokalne vlasti su uspjele pokrenuti gospodarstvo i razvoj. Ističem općine poput Tešnja, Gračanice, Gradačca, Goražda, te neke hercegovačke općine kao što su: Široki Brijeg, Grude, Međugorje i Posušje”, rekao je za Fenu Kemal Grebo, nekadašnji dugogodišnji predsjednik Gospodarske komore Kantona Sarajevo i dobitnik Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva iz oblasti gospodarstva.

”Svakako, treba spomenuti i utjecaj svjetske ekonomske krize iz razdoblja 2008. – 2010. i to baš u razdoblju kada je bh. gospodarstvo pokazivala izvjesne znakove oporavka, koji su nekako već malo ranije usporeni, nakon provedenih općih izbora u 2006. godini, kada je otpočela kontinuirana produkcija političkih kriza. Tako ranjiva privreda teško je podnijela i ovaj negativan utjecaj izvana, što je rezultiralo zaustavljanjem rasta gospodarstva i povećanjem nezaposlenosti ”, dodao je Grebo.

Ono što nam treba, po njegovim riječima, prije svega je politička stabilnost i volja političkih subjekata da se okrenu rješavanju problema građana, a prije svega problemu zapošljavanja. Konačno se mora urediti pravosudni sustav, kojim će se garantirati veća pravna sigurnost i gospodarskim subjektima i građanima.

10 komentara

 1. Ne stoji ova da su lokalne vlasti pokrenule gospodarstvo…barem ne u Hercegovini , posebice u Međugorju gdje lokalne vlasti nisu u stanju urediti glavnu ulicu i trotoar da ne spominjem urbanizam..

  Like(8)Dislike(1)
 2. Lokalne vlasti samo uspora rast gospodarstvavaju

  Like(4)Dislike(1)
 3. A Ljubuški šta je s njim

  Like(1)Dislike(0)
 4. Pokrenuli su picku mile matere radnici rade za 700 maraka od jutra do sutra pola opcine u njemackoj…a i zagreb pun grudjana
  Ostaju samo oni s državnim poslom i najveća bijeda koja se zadovoljila s 600 maraka

  Like(23)Dislike(4)
 5. Ponos cele regije

  Like(1)Dislike(0)
 6. Uh razvijeni ko Albansko gospodarstvo. Ovo je neka budala ili Covicevac

  Like(2)Dislike(2)
 7. Grude su iznad bh prosjeka, ali realno i dalje su zalost i tuga. Pune nam glave pricom o velikim hercegovackim poduzetnicima i blistavom hercegovackom gospodarstvu da se čovjek zapita ko je tu lud? Radnici kod tih vrlih poduzetnika rade minimalno 10 sati dnevno (oni koji imaju srece), prekovremeni se naravno ne placa, prijavljen si na minimalac (vec mozes računati da ces u starosti biti gola sirotinja), radis sve i svasta, dozivljavas mobing na poslu itd itd itd

  Like(9)Dislike(0)
 8. A placa 700-800 i s tim moraš zivjeti ti muz kojem kasni placa i djeca…a svi rade u blistavim grudama!!!!

  Like(6)Dislike(0)
 9. Staje orocvjetalo . Odlazak u Njemacku to je procvjetalo . Znsm da se radi i u Posusju a za koliko u rakitnu ce pravit đamiju al bez minareta jer ce tribat puno radnika al nasi nema pa ce doc drugi i drugaciji.

  Like(0)Dislike(0)
 10. Kartu bilo kuda odavde u jednom smjeru kupujem

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.