Grude: u roku šest sati 44 prometna prekršaja

U ponedjeljak 13. srpnja, u vremenu od 15:00 – 21:00 h, na području općine Grude provedena je županijska akcija pojačane kontrole prometa u kojoj su sudjelovale četiri policijske ophodnje – po dvije ophodnje PU Grude i Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a.
Tijekom akcije kontrolirana su 74 vozača i vozila a evidentirana su ukupno 44 prometna prekršaja.
Iz prometa su isključena 3 neregistrirana motorna vozila kao i 4 vozača bez položenog vozačkog ispita i 1 vozač bez položene odgovarajuće kategorije vozačkog ispita.
Evidentirani su slijedeći prometni prekršaji – 11 prekršaja počinjeno je nevezivanjem sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja počinjena su upravljanjem neregistriranim motornim vozilom, 3 prekršaja počinjena su korištenjem mobitela u vožnji, 9 prekršaja počinjeno je prekoračenjem dopuštene brzine, 4 prekršaja počinjena su upravljanjem motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, 3 prekršaja počinjena su nekorištenjem zaštitne kacige od strane motociklista, 3 prekršaja počinjena su nepropisnim pretjecanjem itd.
Svim počiniteljima prometnih prekršaja na licu mjesta su izdani prekršajni nalozi.

UPRAVA POLICIJE MUP-a

9 komentara

 1. halo halo stani malo

  i opet ce od ovih navedenih prekrsaja 30%..bit neplaćeno….

  Like(0)Dislike(1)
 2. Kao da ih nema svaki dan i bez pojacane kontrole non stoo su tu

  Like(0)Dislike(0)
 3. Dalje Tako Policija

  Svaki sat jedan bez vozacke ili regestracije ……. Kaznite ih sto vise !!

  Like(0)Dislike(0)
 4. Svaki dan trebaju biti pojačane kontrole naročito za neregistrirane i one bez položenog vozačkog ispita kao i za
  KADSKADERE koji pokraj VIOLETE voze stotkom pa im onda okuka na PRISPI kriva…

  Like(0)Dislike(0)
 5. kazni i samo kazni i biti će u redu (misliš)

  Like(0)Dislike(0)
 6. OK. Zakoni se moraju poštivati….i evo postadosmo prometno naj represivnija županija u FBIH gdje se ljudi kažnjavaju pri vožni od 71 km/h. No, pobogu prvo nam dovedite prometnu infrastrukturu u kako-tako pristojno stanje gdje većina vožača godišnje ima servisa ovjesa svojih vozila 500-njak KM (ustalom za to plaćamo MI putem registracije vozila i kroz ostale parafiskalne namete) pa onda provodite ovakve akcije svaki dan.

  Like(3)Dislike(0)
 7. poseban pozdrav NJAVRI

  Like(1)Dislike(0)
 8. Kada ćete stati na kraj ovim bajkerima koji pilotiraju našim cestama koliko im to njihove mašine mogu podnijeti… Iziđeš na raskrsnici, skupiš motoristu koji je vozio 200 na sat i kriv si, pa ćeš na robiju a hajde ga ugledaj pri toj brzini!? Da ne govorim o njihovim registarskim pločicama koje se ne mogu vidjet odnosno pročitati zbog položaja u kojem se nalaze “ispod sjedišta”…

  Like(2)Dislike(2)
 9. Sve će to Njavro rješit,neka malo

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.