Grude: Usvojena odluka o proširenju ulica Mate Bobana i Stjepana Radića

Općinsko vijeće Grude održalo je 4. sjednicu 28. veljače 2017. godine. Dnevni red, od 21  točke dnevnog reda, dostavljen u materijalima jednoglasno je usvojen. Svi predloženi akti su usvojeni.

Nakon glasovanja, usvojena su Izvješća o radu u 2016. godini: Općinskog izbornog povjerenstva Grude, Općinskog pravobraniteljstva Grude, JU VRILO Grude, Centra za socijalni rad Grude i Dječjeg vrtića Grude.

Nakon glasovanja, usvojeno je Izvješće o izvršenju Financijskog plana JU VRILO Grude u 2016. godini te je dana suglasnost na Financijski plan ustanove za 2017. godinu.

Usvojen je prijedlog Javnog oglasa za imenovanje članova Općinskog izbornog povjerenstva Grude.

Nakon glasovanja, dana je suglasnost na visinu komunalnih taksi JP KOMUNALNO d.o.o. Grude.

Nakon glasovanja, jednoglasno su usvojene: Odluka o utvrđivanju javnog interesa u svrhu proširenja ulica Mate Bobana i Stjepana Radića u Grudama,  Odluka o određivanju građevinskog zemljišta u državnom  vlasništvu u K.o. Drinovci i K.o. Ružići, Odluka o prodaji građevinskog zemljišta putem javnog nadmetanja-licitacije u  K.o. Drinovci i K.o. Ružići te Odluka o raspisivanju javnog poziva za zakup poljoprivrednog zemljišta radi podizanja višegodišnjih nasada smilja u K.o. Grude i K.o. Sovići.

Nakon glasovanja, jednoglasno su usvojeni: Zaključak o davanju ovlaštenja Općinskom načelniku za zaključivanje ugovora o prodaji građevinskog zemljišta u K.o. Ružići, Zaključak o davanju s uglasnosti na Plan održavanja lokalnih i nekategoriziranih cesta na području općine Grude za 2017. godinu  i Zaključak o davanju prethodne suglasnosti na Plan utroška sredstava prikupljenih po osnovu posebne naknade za zaštitu o prirodnih i drugih nesreća  koji će biti realiziran u 2017. godini.

Zaključkom o prodaji poslovnih prostora putem javnog nadmetanja-licitacije ovlašten je Općinski načelnik za provedbu postupka javne prodaje dvaju poslovnih prostora u Športskoj dvorani a Zaključkom o davanju ovlaštenja za zaključivanje ugovora o kupnji nekretnine  ovlašten je za nabavku poslovnog prostora u ulici Dr. Franje Tuđmana u Grudama.

Usvojenim Rješenjem utvrđeno je pravo vlasništva u korist JP KOMUNALNO d.o.o. Grude na zemljištu na kojem je sagrađen objekt u K.o. Tihaljini, površine 100 m2,priopćeno je iz općine Grude.

 

13 komentara

 1. A di ih misle sirit. Jedino ljudima dvorista rusit

  Like(1)Dislike(2)
 2. Ako je od javnog interesa rušit i kuce a ne samo dvorista. Od vraga su ih i pravili na cesti. Evo prođite kod nas kroz Sovice ni jedna nije ugrozila promet

  Like(2)Dislike(2)
 3. Di su te ulice. Jedna ulica u grudama okle sad dvi?

  Like(1)Dislike(0)
 4. Ma rusi cije smeta,vi ste narodna vlast,prosiri ulice da budu ko u johanensburgu u juznoj africi,sest traka s jedne,sest sa druge kroz cili grad. Ljubo i drazene treceg vam se nemere nac za skrajanje planova,pa vi radite stalno. Ima jedna vrsta mravi,rade po 24 sata. Sa njima vas usporedjujem. Odmorite malo,ocete selo u veliki grad pretvorit,preko noci.

  Like(2)Dislike(1)
 5. Drazaneee javi se,drazane javi se. Eeeereere.

  Like(1)Dislike(2)
 6. JE LI PRČIMRAVI.

  Like(1)Dislike(0)
 7. Za proširenje ulice Mate Bobana trbalo bi srušiti terase Gratske kavane, bivšeg mastersa i picerije pa zvonića kuću i terasu od padrea i otkinuti od Ratkova dvorišta i dvorište sabljino a sve drugačije nije proširenje ulice. Tko će to napraviti volio bih ga vidit. Znači mlati se prazna slama. Mislim da je potrebnije završiti južnu obilaznicu.

  Like(9)Dislike(0)
 8. Koji vam je k…c glupani jedni iznad. Ta zar ne vidite da ce se prema Hotelu prosirivati.

  Like(1)Dislike(0)
 9. Napravit vijadukt iz Pešije do Boboške da nebi radili metro radi infrastruktura nije preporučljivo kopat ispod jer se nezna dije koja instalacija

  Like(2)Dislike(0)
 10. Moje skromno misljenje.. mozda bolje prosiriti obilaznicu “koja je sljepa s obe strane”, 🙂

  Like(2)Dislike(1)
 11. Pa u Grudama i tako i tako 90% kafica se treba zvati “trotouar” nemaš pješice kud proči od njihovih divljih terasa…….

  Like(5)Dislike(1)
 12. Sta ce siriti obilaznicu? I ulicu ispod doma zdravlja? Aa da to se kavi mora napraviti…glupani glupi! Ovu vlast je narod kukom trazio po drini

  Like(0)Dislike(0)
 13. PUT TREBA PRIKO MATIJAS LAZNE I NISTA SIRITI

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.