HDZ BiH: Hrvatima se stalno događa kriminalizacija Domovinskog rata i branitelja

Sjednica Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH održana je u četvrtak, u Franšiznom centru u Vitezu.

Komentirajući aktualnu političku situaciju u BiH, Predsjedništvo je izričito bilo za daljnju stabilizaciju političkih prilika u BiH i nastavak ulaganja napora na europskom putu BiH, priopćeno je iz te stranke.

“Hrvati su predvodnici puta BiH u EU, a HDZ BiH će u predstojećem razdoblju nastaviti voditi konzistentnu politiku uvažavajući ambijent i okolnosti u kojima će se voditi predstojeći proces promjene izbornog zakonodavstva u BiH, te će dati puni doprinos stabilizaciji gospodarsko – političkih prilika u BiH, kao i približavanju naše zemlje na europskom putu”, zaključeno je na sjednici.

Osvrćući se na uhićenja u Orašju, Predsjedništvo HDZ-a BiH je, kako je navedeno, bilo izričito kako se neće dopustiti da se na ovakav način provodi takozvana borba protiv zločina koji se vežu za protekli rat.

Naglašeno je kako uhićenja u Orašju nemaju veze s tom borbom jer je netko htio poslati jasne političke poruke i pokušao narušiti odnose koji se grade u BiH.

Navedeno je kako se Hrvatima stalno događa kriminalizacija Domovinskog rata i branitelja, gospodarstvenika, političara, te zaključeno kako se treba zaustaviti i eliminirati mogućnost selektivnosti i neprincipijelnosti oko privođenja.

Predsjedništvo HDZ-a BiH je na danas održanoj sjednici naglasilo važnost neselektivnog postupanja i depolitizacije pravosuđa u Bosni i Hercegovini istakavši kako je to ključ njenog napretka na europskom putu.

Nakon što je Središnje izborno povjerenstvo BiH uručilo uvjerenja o dodjeli mandata načelnicima /gradonačelnicima, općina / gradova izabranim na lokalnim izborima u BiH, Predsjedništvo HDZ-a BiH je još jednom iskazalo zahvalnost glasačima koji su na proteklim izborima iskazali svoje povjerenje HDZ-u BiH, izrazilo zadovoljstvo osvojenim mandatima te uputilo čestitku svim dužnosnicima koji su osvojili mandat ispred HDZ-a BiH, navodi se u priopćenju.

Fena

4 komentara

 1. O vidi sotone licno!

  Like(3)Dislike(0)
 2. to nam je hdz dao

  Like(2)Dislike(0)
 3. TO NAM JE NAŠA BORBA DALA !

  Dok su branitelji ratovali i ginuli političari koji su zastupali Hrvatski narod u BiH su se pljačkom i privatizacijom bogatili.
  I nakon rata malo im što su opljačkali pa su sebi sređivali činove,RVI te ilegalno i po raznim podrumima uzimali pare dali od pravih branitelja il onih koji su se krili za vrijeme rata po podrumima il negdje u drugim zemljama.

  Nebitno gdje je tko bio tko je i što je samo se znala tarifa i od kojekakvih korumpiranih kriminalaca zapovjednika , lječnika i komisija sve se sređivalo za određenu svotu novca.

  I danas se postavlja pitanje zašto je toliki raskol i nejedinstvo među hrvatima u Hercegovini a i u Bosni i čemu sva ta uhićenja branitelja.
  Očito je i UDBA umješala svoje prste da bih branitelje zavadila i razjedinila.

  Umjesto da kriminalci završavaju u zatvorima zbog sve te silne pljačke i činjenja kriminala koji traje već 25god. oni sa svojim partnerima srbima i muslimanima hapse istinske a ne lažne Hrvatske branitelje ,ukidaju im sva braniteljska prava i još ih čak i osuđivaju.

  Pitamo se dali će ikada doći na red oni pljačkaši tajkuni koji su do svega ovoga i doveli narod il će i dalje da bih se zaštitili gurali i osuđivali branitelje koji su iz rata izišli još siromašniji i sa posljedicama rata.

  Očito se naši političari i mafijaši služe taktikom da je napad naj bolja obrana i žrtvu proglašavaju krivcem a krivca nevinim i žrtvom!
  I sad nam je svak kriv,tražimo i izmišljamo krivca nekog drugog.

  Provođenjem dosadašnje politike nije ni čudo što se Hrvata iz BiH već od’90-ih god do danas iselila jedna trećina a nastavili se sa ovakvom politikom doći će s vremenom i do potpunog iseljenja Hrvata što je očito nekome od tzv.Hrvatskih političara i interes ili provode tu nečiju direktivu.

  Ništa nas više nemože ni iznenaditi od tih i takvih političara.

  TO JE JEDINA ISTINA DALI JE SVI PRIZNALI ILI NE!
  Jedino nam još samo BOG može pomoći i izvući narod iz ovog kaotičnog stanja i nitko više!

  Like(2)Dislike(0)
 4. Pogledajte. fotografiju. Ti i takvi su krivi za za ovakvo stanje, to j e već i budali jasno.
  Vratili su 10000 lažnih HVO branitelja u prava, a pravi branitelji završili su na listi za hapšenje.
  Da smo imali 10000 branitelja na prvim crtama, vjerujte bili bi sila koja bi dans imala svoj entitet.

  To je HDZ-ovo biračko tijelo, kupljeno lažnim mirovinama i invalidninama. Ne trebaju im pošteni ljudi, i pošteni branitelji koji razmišljaju svojom glavom i imenuju glavnog krivca za devastaciju Hrvata i hrvatskih domova u BiH.

  Možda oni nisu na to računali, ali sustavnom krađom i zapostavljanjem obveza i posla koji im je povjeren, a oni taj posao i položaj koriste isključivo za osobne interese, doveli su Hrvate u BiH na rub istrebljenja. Žalosno je pogledati Hrvatska sela po hercegovini gdje žive uglavnom starci, hrvatske škole poluprazne, hrvatski mladići i djevojke po bijelom svijetu traže život dostojan čovjeka.

  Da GOSPODO. to ste Vi krivi. Vaša pohlepa i Vaša nebriga, iako vam je narod dao mandat da, za golemu plaću, vodite brigu o njegovim pravima i boljitku. Vama to nije bilo dovoljno. Sustavnom pljačkom i korupcijom devastirali ste vlastiti narod.
  Hvala Vam gospodo. Nek vam je “VJEČNA SLAVA” i neka Vam Bog sudi po zaslugama.
  Vjekovima razne sile nisu uspjele istjerati Hrvate iz BiH (osmanlije, austrougarska, komunizam).
  Vi, naši dične vođe, koji u vašem imenu imate pridjev “Hrvatski” izgleda da ćete uskoro uspjeti.
  Istrjebit će te Hrvatski narod iz BiH.

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.