Hercegovačke vinograde kupili vladari Emirata

Završena je prodaja mostarskog Hepoka, a njegov vlasnik je sada tvrtka Zeraa Investment LLC Dubai. Zeraa Investment LLC Dubai je supsidijarno društvo državog investicijskog fonda Emirata(Investment Corporation of Dubai), odnosno produžena ruka Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ozbiljni investitori

Prema tome sudeći Hepok postaje državno vlasništvo, saznaje Dnevni list od dobro upućenih izvora.

Investment Corporation of Dubai jedan je od najjačih investicijskih fondova u svijetu, na čijem je čelu Muhamed bin Rašid Al Maktum – predsjednik Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, vladar Dubaija i jedan od najznačajnijih poslovnih ljudi Bliskog istoka. Nije onda čudo da sudionici uključeni u postupak prodaje Hepoka šuškaju da tu tvrtku očekuje svijetla budućnost.

„Mogu reći jedino da se radi o vrlo ozbiljnom investitoru“, kaže kratko Sinan Merzić, direktor u tehničkom mandatu Hepoka, ističući nam da više nije ovlašten davati izjave na tu temu.

Nove investicije

Damir Ferović, direktor kompanije Zeraa Agriculture Investment d.o.o. Sarajevo izjavio je jučer medijima u Sarajevu da će Hepok ostati u djelatnosti proizvodnje vina.

„Novim investicijama koje planiramo želimo Hepok vratiti na mjesto koje mu, prema našem mišljenju, i pripada te da ova tvrtka opet bude ‘ponos Hercegovine’. S obzirom na to da je temeljna djelatnost Hepoka od njegovog osnivanja proizvodnja vina, teško je pa skoro i nemoguće to promijeniti preko noći. Naša trenutačna odluka je da ostajemo u djelatnosti proizvodnje vina, ali svakako u budućnosti planiramo investirati i u nove projekte. Na takvim projektima se radi i kada budu definirani bit će nam drago da ih predstavimo javnosti”, kazao je Ferović Klixu.

Uz Hepok, tvrtka Zeraa Investment LLC Dubai kupila je i Bosnaplod.

Dnevni list 

5 komentara

 1. Bolje da arapi kupe sve i da vlsdaju nego ovaj lopovsku HDZ na celu s komunjarom covicem.

  Like(4)Dislike(1)
 2. Arapi ne piju alkohol opet ce nama prodavat vino

  Like(1)Dislike(0)
 3. Dobro da znaju da je ozbiljan,valjda su i do sada dolazili svi ti ozbiljni i sve propalo a radnici na ulicu ili preko granice.

  Like(0)Dislike(1)
 4. I Todoric je bio dobro ozbiljan i sada ga svi trebamo zaliti,a prije mjesec sam citao da je najbogatiji.Ko je ovde lud ili normalan!

  Like(2)Dislike(1)
 5. Sad nam se hercegovacki djedovi u grobu okrecu…

  Like(2)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.