Hercegovački ljubitelji biciklizma na 7. Hodočašću na biciklima u čast sv. Ante

Oko 150 biciklista i ljubitelja biciklizma sudjelovalo u 7. Hodočašću na biciklima u čast sv. Ante, u organizaciji Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Društva pedagoga TZK Ljubuški, te biciklističkih klubova Brotnjo, Ljubuški i Mostar.

Hodočašće se održalo u nedjelju 07.06. u sklopu devetnice i pripreme za blagdan sv. Ante koji se slavi 13. 06. Biciklističko hodočašće započelo je ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru, a nešto prije 11 sati biciklisti koji su krenuli iz Mostara pridružili su se biciklistima koji su se okupili na Broćanskom trgu u Čitluku te krenuli prema Međugorju. Nakon dolaska u Međugorje biciklisti su se ispred crkve sv. Jakova kratko zadržali u skrušenoj molitvi, osvježili ispred restorana Dubrovnik i nastavili svoj put ispod Križevca preko Miletine i Crnopoda do Humca i svetišta sv. Ante gdje je uslijedio blagoslov i krunica sv. Ante koju je predvodio fra Velimir Mandić.

Zajedničko druženje uslijedilo je u restoranu Mandića jaz na Čeveljuši uz pomoć sponzora Karliko Ljubuški i Hercegovačke pivovare koji su biciklistima omogućili okrjepu i druženje uz rijeku Trebižet.

”Ovo biciklističko hodočašće iz godine u godinu privlači sve veći broj ljubitelja biciklizma spajajući slogan pod kojim se održava “U zdravom tjelu zdrav duh” te promičući ono najljepše u biciklizmu, a to je rekreacija i druženje”, priopćili su organizatori.

biciklisti-hodocasce-sv-ante1 biciklisti-hodocasce-sv-ante2 biciklisti-hodocasce-sv-ante3 biciklisti-hodocasce-sv-ante4 biciklisti-hodocasce-sv-ante5 biciklisti-hodocasce-sv-ante6 biciklisti-hodocasce-sv-ante7 biciklisti-hodocasce-sv-ante9 biciklisti-hodocasce-sv-ante10bljesak.info

 

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.