Hercegovački načelnici i gradonačelnici na radionici kod Bandića

U Zagrebu se 6. i 7. studenog održava radionica pod nazivom ”CO-INNOVATION: Zajedničkim radom stvarati bolju budućnost” u organizaciji HUP-a Zagreb i Hotela International.

U inicijalnom odboru su pored direktora Hotela International Vlade Leke, načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj, Anka Đurić i Mirjana Zubak.

Sudjeluju načelnici i gradonačelnici iz pojedinih općina i gradova Hercegovine, a među njima i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević. Sudionicima se pridružio i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Održavanje radionice CO-INNOVATION ima za cilj suradnju i povezivanje stručnjaka te razmjenu znanja i iskustava s dionicima važnim za odabrana poslovna područja, radi brže transformacije strategije gradova/općina u konkretne inovativne projekte, kako bi se učinkovito odgovorilo na potrebe građana i unaprijedila kvaliteta života te osigurao održiv urbani razvoj.

Fokus radionice je izrada strateških inicijativa iz odabranih poslovnih područja koje mogu biti podloga za pripremu programa i projekata te podloga za planiranje proračuna odnosno izvora financiranja. Poslovna područja: zaštita voda, zaštita spomenika kulture, socijalna zaštita, turizam, mjere potpora poduzetnicima i start-upovima.

Očekivani rezultati radionice su razrađene odabrane konkretne inicijative i prijedlozi rješenja bazirani na inovacijama i novim tehnologijama temeljem primjera i iskustava Grada Zagreba, sagledane mogućnosti povezivanja i korištenja zajedničkih resursa vezano za područja zaštite voda, prometa, transporta, mobilnosti, IT tehnologije i dr. (ekosustav uključenih gradova/općina), te prezentirane mogućnosti sufinanciranja projekata: pregled dostupnih programa i fondova Europske unije ili drugih dostupnih izvora.

4 komentara

 1. Svi na jednom mistu ,sad dotrat autobus i vrcon u remetinac na konak.

  Like(3)Dislike(0)
 2. Sto posto tako je

  Like(0)Dislike(1)
 3. Šta ih Milanče uči.?..?.,vjerovatno kako sklonit nešto s lijevom rukom u desni džep

  Like(2)Dislike(0)
 4. A Ljubo Grizelj reče prije par godina da nikad neće s Bandićem ni kave popit jer je on npsio bedž s titinom slikom i družio se s partizanima u Zagrebu.

  Like(1)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.