Hercegovački poduzetnici kod Dragana Čovića

U Mostaru je održan sastanak po pitanju nove Naredbe o carinjenju roba iz azijskih i afričkih zemalja.

Na sastanku su bili gospodarstvenici iz Posušja, Livna, Tomislavgrada, Gruda, Ljubuškog, Širokog Brijega i Mostara. Ispred Udruge gospodarstvenika Posušje bili su Zdenko Tolušić, Zoran Čutura i Stjepan Bago.

U zgradi HDZ-a gospodarstvenike je primio hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović. Sastanak, na kome su bili i ravnatelj UNO-a Miro Džakula i načelnik Tomislavgrada Vukadin, na traženje UGP-a organizirao je načelnik Gruda Ljubo Grizelj koji je i otvorio ovaj sastanak.

Nakon što su svi nazočni gospodarstvenici iznijeli probleme koje je izazvala navedena naredba, Dragan Čović je izrazio razumijevanje i podršku za probleme koji su posljedica Naredbe o carinjenju robe iz azijskih i afričkih zemalja samo u četiri carinske ispostave: Mostar, Sarajevo, Gradiška i Tuzla, a posebice za problem da se roba mora ostaviti-istovariti u posebnom spremištu u tim carinskim ispostavama, najmanje tri dana, te zbog drugih obveza napustio sastanak, i dogovor o rješenju tog problema prepustio gospodarstvenicima i ravnatelju UNO-a Miri Džakuli.

Nakon rasprave i iznošenja konkretnih problema koji su posljedica najnovije Naredbe, dogovoreno je da će, u ime svih nazočnih na sastanku, Udruga gospodarstvenika Posušje uputiti prijedlog izmjena navedene Naredbe, kako bi se carinjenje roba porijeklom iz Azije i Afrike, vratilo na stanje kako je bilo prije donošenja Naredbe od 17. kolovoza 2015. godine, a ravnatelj Džakula se obvezao odgovoriti na te prijedloge do kraja ovog tjedna.

Abcportal.info

8 komentara

 1. nestalo mu para

  Like(1)Dislike(0)
 2. Biti ce podmazivanja…

  Like(1)Dislike(0)
 3. HRVATSKA DIKTATORSKA ZAJEDNICA

  Ako se pojave neće njih biti za nekoliko mjeseci.
  Što on tazumje o ekonomiji.
  Ali što i oni znaju o ekonomiji ionako pola od njih je došlo do kapitala preko politike.

  Like(0)Dislike(0)
 4. Vidite kakva nam je demokracija.
  Imamo novog Tita.
  Kakva demokracija.
  Pronađite točnu biografiju od druga do gospodina.

  Like(0)Dislike(0)
 5. Zna narod njegobu biografiju

  Član rukovodstva vojnog poduzeća Soko Mostar
  Sada znate kako se biralo rukovodstvo u vojnim poduzećima kao i u JNA samo grebanjem.
  I partijskom knjižicom.

  Like(1)Dislike(0)
 6. sta je s carinoM?

  Like(0)Dislike(0)
 7. Dosli vrijeme za reket.

  Like(0)Dislike(0)
 8. E platformini pudaletina i komentara. Njima nesmeta što sve ode iz Gruda u Mostar i Sarajevo. Pa tog platformaškog plisku Đakulu triba obisit za hajca. Šta tag morona Čović više ne promini.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.