Hercegovci će od Nijemaca učiti o gospodarstvu

”Poboljšanje konkurentnosti lokalnog gospodarstva” tema je poslovnog foruma koji se održava u srijedu, 1. lipnja 2016. god. u Hotelu Park u Širokom Brijegu, u zajedničkoj organizaciji Predstavništva njemačkog gospodarstva u Bosni i Hercegovini (AHK BiH) i udruženja Wirtschaftsverein BiH.

Na Forumu će se razgovarati o gospodarskim potencijalima hercegovačke regije te o njenom značaju za privredu Bosne i Hercegovine. U fokusu razgovora će biti i gospodarska suradnja sa Njemačkom i mogućnosti proširenja iste.

U okviru događaja održat će se panel diskusija ”Kvalificirana radna snaga u Bosni i Hercegovini”, čiji sudionici će biti: Gunther Neubert – direktor Predstavništva njemačkog gospodarstva u BiH, Frank Werner – rukovoditelj ekonomskog odjela u Veleposlanstvu SR Njemačke u BiH, Vjenceslav Leko – predstavnik Gospodarske komore Grada Mostara, dr. Rašid Hadžović – ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije, Ružica Mikulić – ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Zapadnohercegovačke županije, Tonćo Barbarić – direktor Feal d.o.o., te predstavnik kompanije SIK d.o.o. iz Mostara.

Cilj ovog poslovnog foruma jeste promocija gospodarskih potencijala Hercegovine i skretanje pažnje na izazove sa kojima se susreće, te davanje preporuka za poboljšanje konkurentnosti regije, s osvrtom na njemačka iskustva, priopćeno je.

Događaj se održava uz podršku kompanija ProCredit Bank, Hering, MCI, i Alba.

bljesak.info

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.