HERCEGOVINA CLASSIC: 150 biciklista kroz sedam hercegovačkih gradova (FOTO)

Oko 150 biciklista iz sedam zemalja danas je sudjelovalo na drugoj međunarodnoj cestovnoj biciklističkoj utrci kroz Hercegovinu pod nazivom ”Estrella Damm Hercegovina Classic 2015”.

Star i cilj utrke bio je ispred Tržnog centra Mepas Mall u Mostaru, a u dužini od 165 kilometara biciklisti su prošli kroz Široki Brijeg, Posušje, Grude, Ljubuški, Čapljinu i Stolac.

 

Dušan Kalaba iz Biciklističkog kluba Partizan iz Beograd pobjednik je Druge međunarodne biciklističke cestovne utrke “Estrella Damm Hercegovina Classic 2015” koja se u dužini od 164 kilometra vozila na području Hercegovine.

Kalaba je spomenutu dionicu prešao za 4 sati, 8 minuta i 30 sekundi, ostavivši iz sebe mađarskog biciklistu Ištvena Molnara za pet minuta. Isti je zaostatak za pobjednikom imao je i Mađar Zoltan Rutkay koji je ciljem prošao kao treći. Kod žena je najbrža bila Diana Vrdoljak iz BK Fortica iz Šibenika, drugo mjesto osvojila je Maja Perinović iz Biciklističkog kluba Zadar, a treće Marina Mandušić iz BK Livno. Prvoplasirani na utrci, osim pokala i odličja, dobili su vrijedne novčane nagrade u ukupnom u iznosu od 2000 konvertibilnih maraka.

“Izuzetno smo ponosni što smo i ove godine organizirali ovaj događaj. Organizacija je bila vrlo zahtjevna i uključivala je oko 200 osoba.. Ponosni smo što je ova regija ucrtana i na cestovnoj biciklističkoj karti Europe”, kazao je predsjednik BK Mostara Toni Zorić, koji je zahvalilo svim tvrtkama i institucijama koje su prepoznale značaj ovog događaja, a posebice a posebice Estrelli Damm, te tvrtkama Satelit – tbm HB Međugorje, Konzumu BiH i HT Eronetu.

Utrka kroz Hercegovinu bodovala se i za Premijer ligu i u njoj su sudjelovati licencirani biciklisti. U sklopu utrke bio je upriličen prigodni program i to mini sajam bicikla i biciklističke opreme, kao i glazbeno-plesni program.

Utrku su još podržali: Weider, Grafotisak Grude, Violeta, Turisticka agencija Fortuna,, Putovi Grude, Hercegovina Vino, Ladanušić Čistoča, Juventa, Cedevita, Corny, MD Print, Vision Trade d.o.o. Mostar, Hotel Bevanda te pokrovitelji: Sportski savez Grada Mostara, turističke zajednice HNŽ-a i ZHŽ-a, Općina Posušje te Tržni centar Mepas Mall.

Službena voda utrke: je Radenska,a partneri utrke su: GumaM i Spark te BK Široki, BK Grude, HBK Drinovci, BK Ljubuški, MUP ZHŽ, MUP HNŽ, HGSS i Športski plesni klub Erigo-D.

Organizatori utrke su Udruga za promociju biciklizma ”Hercegovina Bicikl” i Biciklistički klub Mostar, te Biciklistički savez BiH.

Portal Grude Online je medijski pokrovitelj utrke.

U nastavku pogledajte fotografije iz Gruda i Širokog Brijega…

 

biciklisti_grude (1) biciklisti_grude (2) biciklisti_grude (3) biciklisti_grude (4) biciklisti_grude (5) biciklisti_grude (7) biciklisti_grude (6) biciklisti_grude (8) biciklisti_grude (9) biciklisti_grude (10) biciklisti_grude (12) biciklisti_grude (13) biciklisti_grude (14) biciklisti_grude (15) biciklizam_1 biciklizam_2 biciklizam_4 biciklizam_5 biciklizam_6 biciklizam_7 biciklizam_8 biciklizam_9 biciklizam_10

(grude-online.info | Foto: Toni Iličić i Domagoj Ledić)

2 komentara

  1. Momak je pao, ogulio kožu do mesa, digao se, odvozio još 100km i na kraju završio kao treće plasirani… Svaka mu čast, a ove naše pičk*ce neka se ugledaju na njega i neka vide što je muškarac i što je snaga!!

    Like(14)Dislike(0)
  2. 7 gradova ?????????????????????????????

    Like(1)Dislike(3)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.