Hercegovina danas gori na +40°C

Živa u termometru u skoro svim gradovima u Hercegovini popela se danas do 40-og podioka, koliko je službeno iznosila temperatura u Mostaru i Širokom Brijegu.

Grad na Neretvi i grad na Lištici bili su tako danas u 14 sati najtopliji u državi, a sa izmjerenih 40°C su i najtopliji gradovi u regiji.

Slično je bilo i u Čapljini, gdje je u 14 sati izmjereno u 39°C, a jedini bh. grad na moru, Neum, također je zabilježio temperaturu od 39°C, dok je emperatura mora iznosila nevjerojatnih 28°C.

Kod zgrade ‘Projektanta’ u Mostaru temperatura u hladu je iznosila 43 stupnja, dok je istovremeno na suncu izmjerena temeratura od nevjerojatnih 72 stupnja.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 22 stupnja, Ivan-sedlo i Kupres 31, Sokolac i Srebrenica 32, Livno, Sarajevo i Tuzla 34, Bijeljina, Bugojno, Goražde, Gradačac i Zvornik 35, Doboj, Prijedor i Sanski Most 36, Banja Luka i Bihać 37, Zenica 38, Neum i Čapljina 39, Široki Brijeg i Mostar 40 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku.

Poslijepodne, razvojem naoblake u Bosni je moguća pojava kiše ili kratkotrajnog pljuska. Vjetar slab do umjeren sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a na trenutke i pojačan.

Jutarnja temperatura zraka iznosit će od 14 do 20, na jugu Hercegovine od 21 do 25, a najviša dnevna temperatura zraka od 30 do 36, na jugu i sjeveru zemlje od 35 do 39 stupnjeva.

U Sarajevu će biti sunčano vrijeme, poslijepodne uz umjeren razvoj naoblake. Jutarnja temperatura iznosit će oko 19, a najviša dnevna oko 34 stupnja.

bljesak.info

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.