U Hercegovini predstavljanje monografije ”U spomen žrtvama MACELJ 1945.”

U nedjelju 17. travnja s početkom u 19 sati u dvorani Franjevačkog samostana u Mostaru bit će predstavljena monografija ”U spomen žrtvama MACELJ 1945. povodom 71. obljetnice komunističkih zločina”. Dan prije, monografija će biti predstavljena u Širokom Brijegu u Narodnoj knjižnici, također s početkom u 19 sati.

Predstavljanje ove povijesne monografije bit će organizirano u Ljubuškom 18. travnja, u dvorani Sv. Ante, u Franjevačkom samostanu na Humcu s početkom u 20 sati, a u Posušju u utorak 19. travnja u gradskoj Kino dvorani s početkom u 19 sati. Za kraj, monografija će biti predstavljena u Tomislavgradu 20. travnja u Skupštini Hercegbosanske županije s početkom u 18 sati.

Organizatori predstavljanja monografije su Franjevački samostan Mostar i Humac, Ogranak MH Široki Brijeg, Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta II. svjetskog rada i poraća na području Širokog Brijega, UNRO HVO Podružnice Posušje i Ogranak MH Tomislavgrad.

Središnji događaj kojim će se obilježiti stradanje žrtava križnih puteva, maceljskih mučenika i 71. obljetnica komunističkih zločina, održat će se u Macelju u Crkvi Muke Isusove u nedjelju 5. lipnja 2016. godine. Sveta misa počinje u 16 sati molitvom Križnog puta. Misno slavlje predvodi mons. dr. Pero Sudar, pomoćni biskup Vrhbosanske nadbiskupije.

Organizatori održavanja obljetnice su Župa sv. Jurja Đurmanec, a suorganizatori Općina Đurmanec, Udruga hrvatski katolički muževi, Grad Krapina i Udruga Macelj 1945.

bljesak.info

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.