Hercegovinu očekuje sušno i vruće ljeto

AccuWeather je početkom mjeseca najavio ekstreme – vruće ljeto bez oborina u BiH i okruženju, a i sada, kad se ode na njihove stranice, može se vidjeti kako ne mijenja prognozu.

Kada pogledamo lipanj koji je na izmaku, AccuWeather je uglavnom dao točne podatke za mjesec u kojem kalendarski i klimatološki počinje ljeto, piše Večernji list BiH.

O njihovim prognozama, ali i vlastitim analizama utemeljenima na međunarodnim institutima i meteorološkim postajama porazgovarali smo s neovisnim meteorologom profesorom Zoranom Zadrom. – Što se ostatka ljeta tiče, složio bih se dijelom s AccuWheatherom, međutim, u potpunosti se ne slažem. U sezonskim prognozama za ljeto naznačena je mogućnost sušnijega ljeta u Dalmaciji i Hercegovini.

Dok će ostatak regije imati kratkotrajne valove vrućina koje će prekidati jake nepogode. Tome smo bili svjedoci prethodnih dana kada su grmljavinske oluje harale kopnom Hrvatske, Hrvatskim primorjem, Bosnom i Srbijom. Spomenute nepogode do početka rujna povremeno su moguće i u Dalmaciji i Hercegovini, međutim, za razliku od ostatka regije, one će ipak biti rjeđe.

2 komentara

  1. Aj nemoj zajebavat,lito ce bit vruce,pa to je nemoguce.

    Like(0)Dislike(0)
  2. Nedo Bog da padne snig ko bi ga razgrca po ovakoj zegi!!

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Komentari su djelo i osobno mišljenje njihovih autora