Hercegovka spašava Agrokor

Antonio Alvarez III sa svojim timom preuzeo je restrukturiranje Agrokora, a osim njega, oči hrvatske javnosti bile se uperene u Mariju Šimović, jedinu Hrvaticu u njegovom timu. Za Šimović je Alvarez rekao kako su “sretni što je imaju”.

Marija je rođena 1969. u Sydneyu, gdje je 1997. diplomirala matematiku na Tehničkom fakultetu. U Sydneyu je završila i Fakultet menadžmenta, a nakon što je bila direktorica u nekoliko australskih tvrtki, posljednjih godina živi u Velikoj Britaniji, doznaje Vecernji.hr. U tvrtki Alvarez& Marsal je Stariji direktor u sektoru za Unapređenje korporativnog poslovanja. Donosi više od 25 godina radnog iskustva na najvišoj managerskoj razini iz područja operacija, lanca opskrbe i upravljanja promjenama za globalno priznate ”blue chip” organizacije.

Inače Marijin otac, pokojni Martin Šimović rođen je u Čapljini, točnije u Zvirovićima, odakle je pedesetih godina prošlog stoljeća emigrirao u Australiju. Tamo je krajem šezdesetih upoznao suprugu Anu, rođenu Perica, koja je u Sydney došla iz rodnih Stankovaca. Marija ima još dva brata i sestru koji žive u Sydneyu. Posjeduje bogato konkretno operativno iskustvo u sektorima maloprodaje, zdravstvene zaštite, transporta, logistike i avijacije.

Kako navode u njenoj biografiji iz Agrokora, prethodno je radila za IAG (International Airlines Group) gdje je vodila formiranje zajedničkog uslužnog centra u Središnjoj Europi, centralizirajući i relocirajući funkcije s lokacija diljem Europe. Prije toga nadgledala je važnu reviziju cjelokupne nabave IAG-a, troška na razini £13 milijardi, što je za rezultat imalo kontinuirane godišnje uštede od više desetaka milijuna funti.

Obnašala je visoku funkciju u strategiji/M&A za vodećeg proizvođača hrane u Velikoj Britaniji, direktorice Nuffield Hospitals (20 privatnih bolnica) i upravljačke pozicije u tvrtkama Pepsi i YUM Restaurant International.

7 komentara

 1. Mozes mislit sto ce spasiti Agrokor,pogotovo ovaj kvazipjevac.Nitko pri zdravoj logici ne vjeruje u nebuloze od strucnosti ovih par ljudi,bit ce samo gore nego i je do sada!

  Like(0)Dislike(2)
 2. Još neki stranac kao i sve vodstvo HR da predaju svijetu što je ostalo od države

  Like(0)Dislike(0)
 3. Mogla je biti malo ljepša od ove. Svakako neće napraviti ništa.
  Ali – lijepa i pametna – to je rijetkost.
  Bitno da mi IMAMO HRVATSKU!!!!, ali nažaost sve dobro u njoj je
  izleda tuđe.
  E moj Franjo šta nam ostavi u nasleđe. Za koje desetljeće,
  bit će mo kao Romi. Nećemo znato ni odakle potječemo, a kamoli da
  ćemo imati svoju državu.

  Like(0)Dislike(1)
 4. Agrokor mogu spasiti samo Rusi tj.novac! A nek i propadne sam je sebi kriv, tako je bilo i s Pevecom a sad firma još stabilnija i moćnija

  Like(4)Dislike(0)
 5. Nikad omirisala Hercegovinu pa Hercegovka? Svasta!

  Like(2)Dislike(2)
 6. Da ona je kci hrvatskog emigranta i kao dio tima koji predstavljaju hrvatske novce iz dijaspore danas ga napusta udbaski sin Todoric koja ironija ,njegov otac i nemu slicni tjerali ljude sirom svijeta a danas sjekira krvniku o vrat ,uskoro ce sve ovako pasti i partizani i njihova imovina ,netreba vise ginuti hrvatska mladost zbog udbasa bolje je ovako

  Like(0)Dislike(0)
 7. Inače Ante Todorić stariji, komunistički direktor je preko poduzeća kojima je bio na čelu financirao Dinamo , proljećare i političke emigrante, zato je i završio u pržunu 7 god tako da baš ni Todorići nisu toliko crni.

  Naravno, Tuđman mu se kasnije odužio tako što je sina mu Ivicu uvrstio među 200 i napravio ga Gazdom!

  Like(0)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.