Hercegovke rado izdvajaju novac za tretmane ljepote

Ekipa portala Jabuka.tv odlučila je istražiti navike Hercegovki kad su u pitanju posjete salonima ljepote.

Proljeće je stiglo i topli dani su pred vratima, pa nas je zanimalo koje se to usluge u takvim salonima najviše traže upravo u ovo vrijeme. Odgovore smo potražili u četiri hercegovačka grada i evo što smo saznali:

“Pedikura i depilacija.” kao iz topa nam je odgovorila kozmetičarka iz mostarskog salona LA FEMME kad smo ju pitali što se u ovo vrijeme najviše traži.

I većina kozmetičarki s kojima smo razgovarali se slaže da su u ovo vrijeme najpopularnije depilacija i pedikura; čak i dame koje tijekom godine ne navraćaju u kozmetičke salone se u ovo proljetno vrijeme prepuste rukama profesionalnih kozmetičarki kad su u pitanju gruba koža na stopalima i neželjene dlačice.

masaza

“Klijentice koje u kozmetičke salone navraćaju tijekom cijele godine posebno vole relaksirajuće masaže, a oblikovanje obrva je u ovo vrijeme također traženo,” otkrila je za portal Jabuka.tv kozmetičarka Marija iz Širokog Brijega.

Budući da se bliže i maturalne večeri, naše sugovornice su nam rekle kako je šminkanje i geliranje noktiju standardno jedna od najtraženijih usluga.

“Termini za šminkanje za maturalnu večer su mi odavno zagovoreni, a već sad mi je pola ljetnih termina za šminkanje zauzeto,” priča svoja iskustva za portal Jabuka.tv Antonija iz Gruda.

Sve naše sugovornice smo i pitali za cijene; Cijene šminkanja su oko 25 do 30KM, a geliranja noktiju, koje je jako tražena usluga tijekom cijele godine, se kreću od25 do 35KM.

nokti_geliranje

Sve mlađe djevojke se odlučuju na tretmane ljepote za posebne prigode kao što su kraj osnovnoškolskog obrazovanja ili krizme.

“Među klijenticama je sve više mladih djevojaka, tako neki roditelji za malu maturu naručuju profesionalno šminkanje i geliranje noktiju za svoje kćeri, koje imaju 13-14 godina,” govori za portal Jabuka.tv Lidija iz Ljubuškog te dodaje i kako prije nije mislila da je dobra ideja gelirati nokte i šminkati maloljetne djevojke, ali budući da su te djevojke uvijek dolazile s roditeljima koji bi ih u tome podržavali odlučila je da to nije nešto protiv čega se ona treba boriti.

sljokice

Unatoč sveopćoj krizi na koju se svi žale, mi iz navedenog zaključujemo da je ljepota Hercegovkama visoko na listi prioriteta te da se za kozmetički tretman, ugradnju noktiju ili šminkanje za posebnu prigodu uvijek nađe novaca.

Portal Jabuka.tv zahvaljuje svim beauty salonima koji su sudjelovali u istraživanju, a to su: Studio njege i ljepote Sanja iz Ljubuškog, Salon ljepote LA FEME iz Mostara, Salon ljepote Lady iz Gruda te Kozmetički salon Marija izŠirokog Brijega.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  1. a mater i ćaća ne mogu platit vodu i struju .. al za nokte i šminku mora bit…….. sve vrag ponio

    Like(4)Dislike(0)
  2. bitno je da se priča a glava prazna, nije u stanju normalno završiti osnovnu i srednju školu a ćaća plati privatni faks i onda plati radno mjesto i eto buduće direktorke ili ministarke – praznoglavke a mi se pitamo ko ovu državu vodi u propast.

    Like(3)Dislike(0)
  3. ovakv nema na zapadu nego samo u ukrajini

    Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.