Hrvatski nogometni savez izvijestio je javnost kako na preostale tri gostujuće utakmice Europskih kvalifikacija neće biti organizirana gostujuća navijačka tribina odnosno neće biti moguća kupnja ulaznica za hrvatske navijače.

Na gostovanjima u Azerbajdžanu (3. rujna), Norveškoj (6. rujna) i na Malti (13. listopada) neće biti organizirane tribine za hrvatske navijače. Hrvatski nogometni savez tako je odlučio nakon detaljnog razmatranja obrazloženja Uefine kazne HNS-u za rasističko ponašanje na susretu Hrvatska – Italija.

“Dužnost je Hrvatskog nogometnog saveza učiniti sve kako bi spriječio takav najcrnji scenarij. Nakon pomnog razmatranja svih opcija i odrađenih razgovora s predstavnicima sigurnosnih službi radi utvrđivanja mogućih rizika, odlučeno je kako HNS na gostovanja do kraja Europskih kvalifikacija neće voditi navijače.

Radi se o izuzetno teškoj odluci i HNS izražava duboko žaljenje zbog svih navijača koji istinski vole reprezentaciju. No, u ovoj borbi protiv huliganstva smatramo nužnim “žrtvovati” potporu nekoliko stotina navijača na ovim gostovanjima za sreću, zadovoljstvo i ponos milijuna hrvatskih navijača koji idućeg ljeta žele “živjeti” uz Vatrene na Euru.

Vjerujemo da će svi navijači razumjeti razloge koji stoje iza ove odluke koja za cilj ima upravo zaštitu reprezentacije i njene ambicije da se iduće godine u Francuskoj bori s još 23 selekcije za naslov najbolje u Europi.

Ne možemo dopustiti da šačica huligana, za koje ni hrvatska reprezentacija nije svetinja, upropasti trud Vatrenih i izbornika Nike Kovača te time spriječi “invaziju” pravih hrvatskih navijača u Francusku.

To nam je svima krunski cilj koji, duboko vjerujemo, podupiru i svi navijači koji su željeli bodriti Vatrene u Azerbajdžanu, Norveškoj i na Malti.

Kako doznaje Index.hr, određeni broj navijača Hrvatske već je kupio avionske karte za predstojeća gostovanja, no do ulaznica za utakmice sukladno ovoj zabrani neće moći doći.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here