HNS zbog svastike na Poljudu dobio najtežu kaznu u svojoj povijesti

Zbog “rasističkog ponašanja” kako stoji u odluci Disciplinske komisije, Hrvatski nogometni savez dobio je izuzetno tešku kaznu, najtežu u svojoj povijesti.

Hrvatska reprezentacija kažnjena je oduzimanjem jednog boda u natjecanju Europskih kvalifikacija.

Istodobno, Savez je kažnjen sa 100.000 eura, a iduće dvije domaće utakmice u Uefinim natjecanjima ponovno će igrati bez publike, kao što je bilo i protiv Italije.

K tomu, UEFA je odredila HNS-u da preostale domaće utakmice u ovim kvalifikacijama ne može igrati na stadionu Poljud (Hrvatskoj je preostao domaći susret s Bugarskom), javlja Hrvatski nogometni savez.

Vatreni tako nastavljaju kvalifikacije s 13 umjesto osvojenih 14 bodova, ali usprkos tomu ostaju prvoplasirana momčad u skupini.

Ovo je nastavak teških kazni Hrvatskom nogometnom savezu zbog ponašanja huligana.

Podsjećamo, Hrvatska je zbog izgreda huligana na utakmici Italija – Hrvatska bila kažnjena zatvaranjem jedne tribine i 80.000 eura, a zbog rasističkog ponašanja na susretu Hrvatska – Norveška igranjem pred praznim stadionom i 55.000 eura.

5 komentara

 1. Dobro smo prosli ali nazalost uvijek ce biti udbasa i onih koji mrze hrvatsku pa ce biti jos ovakvih i slicnih gluposti…uefa nam se smilovala…

  Like(2)Dislike(0)
 2. Sinoć je se vodilo kakav je travnjak osta nakon Ultre. Stoput gore od svastike o nikom ništa. Bitno je da djeca anarhista imaju di divljat. Zabraniti sve znakove totalitarnih režima, što znači poskidat sve komunističke i fašističke- nacističke simbole, napravit ilustraciju jer jer Hrvatska nastala ’91 borbom protiv petokrake i njihove tvorevine. takvu Hrvatsku treba čuvati

  Like(2)Dislike(0)
 3. Koji je rezim napravio taj stadion?

  Like(0)Dislike(0)
 4. Ja volim svastiku…svoju

  Like(0)Dislike(0)
 5. To ujo

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.