Hrabri Nikola se vratio s prve operacije i sada se oporavlja…

Lječnici su zadovoljni time kako je prošla operacija, svi smo optimistični i nadamo se da će se kod Nikole brzo vidjeti napredak, rekao nam je Pavo Raguž, otac Nikole Raguža.

Nakon operacije u Beču i dvotjednih terapija u Varaždinu, Nikola se vratio kući u Ortiješ pored Mostara. Kako nam kaže njegov otac, prva od tri operacije presađivanja matičnih stanica uspješno je prošla, no prvi rezultati bit će vidljivi tek za dva do tri mjeseca.

– Nakon operacije proveli smo dva tjedna u Varaždinu, a za nekoliko dana idemo u Dubrovnik, gdje bismo trebali odraditi terapije za lokomotorni sustav. Budući da se bliži sezona, teško je očekivati da ćemo ostati dulje zbog smještaja. Vjerojatno ćemo se opet preseliti u Varaždin ili negdje gdje Nikola može dobiti odgovarajuću terapiju – rekao je Pavo Raguž

Nikola je u jesen 2013. stradao u teškoj prometnoj nesreći, a nakon tromjesečne kome liječnici su prognozirali da se neće probuditi te da će, ako se i probudi, imati teške posljedice. Nikola se probudio i ne prestaje boriti se za normalan život. Njegov je život nezamisliv bez invalidskih kolica, ali je, zahvaljujući velikoj potpori obitelji, Nikola na sestrinoj svadbi ustao iz kolica i s njom zaplesao prvi ples.

– Zaplesali smo na pjesmu ‘Vratio sam se, živote’. Ta je pjesma bila moj moto jer želim jednog dana opet normalno živjeti bez tuđe pomoći – rekao nam je Nikola prije odlaska na operaciju u Beč.

24sata.hr

3 komentara

  1. Zasto ”hrabri”?

    Like(0)Dislike(2)
  2. Svaka cast Nikola zelim ti da sto prije prohodas,i da ti Bog dadne snage.

    Like(7)Dislike(0)
  3. Sretno ti Nikola i neka ti je dragi Bog na pomoći.Tebi i tvojim roditeljima puno snage želim.

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.