HRS: Najavljena prodaja HT-a Mostar je izdaja nacionalnih interesa

Hrvatski predstavnici u izvršnoj vlasti bi morali znati da bilo kakav govor o prodaji HT-a Mostar i drugih javnih poduzeća, u vlasničkim odnosima kakvim su danas, znači izdaju nacionalnih interesa, navodi se u priopćenju za javnost Hrvatske republikanske stranke (HRS).

Iz ove stranke hrvatske predstavnike u vlasti pitaju zašto se stopira HRS-ov prijedlog tužbe za povrat vlasništva javnih poduzeća na općine. HRS naglašava kako je oduzimanje, prijepis ili bilo kakvo diranje vlasničkih prava mimo znanja, retribucije ili odluke direktnog vlasnika kazneno djelo u svim iole normalnim državama.

Znajući, navode, da na razini Federacije nitko od hrvatskih zastupnika neće pokrenuti ovo pitanje, jedini način s kojim bi se realizirao povrat vlasničkih udjela jeste taj da same općine pokrenu pojedinačne tužbe protiv Federacije.

HRS je, u suradnji sa pravnim stručnjacima, uradio prijedlog realizacije tužbenog procesa za povrat vlasničkog udjela koju bi pokrenuo Široki Brijeg, a kako bi se stvorio presedan i za druge gradove/općine da kopiraju model. Vodstvo Gradskog vijeća Širokog Brijega je, ističu, već dva puta za redom odbilo raspravu i glasovanje na ovu temu.

”HRS će i na sljedećoj sjednici GV Široki Brijeg ponoviti prijedlog pokretanja aktivnosti tužbe u cilju povrata oduzetog vlasništva javnih poduzeća. Ukoliko ponovno gradske vlasti onemoguće raspravu po ovom pitanju, temu ćemo otvoriti na predsjedništvu HNS-a”, navodi se u priopćenju HRS-a.

(Fena)

4 komentara

 1. A pljackanje svog naroda cijenama usluga sa kvalitetom istih koja se nije poboljsavala zadnjih 10 godina nije izdaja nacionalnih interesa? Dabogda oni ujutro propali!!!

  Like(2)Dislike(0)
 2. Covjek govori o parama od prodaje. Da bi trebali zavrsiti u opcinama koje su i bile vlasnici i koje su ulagale u infrastrukturu. Vlasnistvo je jednostavno preneseno na FBiH pod pritiscima izvana. Slazem se sa njim da to treba dati na sud. A da se Eronet treba privatizirati u to nitko ne sumnja.

  Like(0)Dislike(0)
 3. Nije dobro ako ga kupi nelo iz vana sumljivom udba lovom bolje ds ga kupe domaci tajkuni a to mogu a nesmiju ko bi se onda i zašto gura u politiku

  Like(0)Dislike(0)
 4. Hercegova na prisiknom radu u Njemackon

  Jeb majku i eronetu i federaciji i drzavi stamije ponudila 25 godina se snalazim krvavo nek prodaju ije naskuplji

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.