HRS Široki Brijeg: Idemo u prosvjede ako se ne iznese istina

Gradski odbor Hrvatske republikanske stranke Široki Brijeg obratio se javnosti priopćenjem o slučaju brutalnog premlaćivanja 17-godišnjaka u Širokom Brijeg.

Priopćenje HRS-a prenosimo u cijelosti:

Tražimo od MUP-a i Tužiteljstva ZHŽ-a da konačno iziđu u javnost sa istinom o slučaju ozlijeđenog mladića u Širokom Brijegu. Zar više od mjesec dana nije dovoljno za riješiti slučaj srednjoškolske tučnjave? Ukoliko obitelj mladića ne dobije odgovore koje traži, ići ćemo u organizaciju mirnog prosvjeda.

Budući da nam se pismenim putem obratila majka mladića koji je ozlijeđen prije mjesec dana, tražeći ništa drugo nego samo istinu o slučaju, obveza nam je staviti se na raspolaganje obitelji. O slučaju se ne smije šutjeti, ne smije ga se zataškavati, institucije moraju raditi svoj posao pravedno i istinoljubivo, zato nam je obveza uključiti se. Istina mora izići na vidjelo i kako bi se izbjeglo da sutradan dijete neke druge obitelji ne završi u bolnici, možda i sa težim ozljedama.

Kako je moguće da MUP ŽZH-a nije u stanju riješiti slučaj srednjoškolske tučnjave? MUP mora izići u javnost sa informacijama vezanim za tijek istrage: sa koliko svjedoka se razgovaralo, jesu li izvršeni forenzički nalazi koji bi potvrdili izjave svjedoka, jesu li pravodobno i pravovaljano prikupljeni svi dokazi? Po izjavama obitelji pretučenog mladića, kojima vjerujemo u potpunosti, ispada da je njihov sin žrtva ne samo nanesenih ozljeda, nego i tretmana institucija koje bi morale štititi njihove interese.

Gospodo draga, svojim površnim i aljkavim radom sramotite ne samo struku, nego i hrvatski narod. Jesmo li to primorani žaliti se višim pravosudnim instancama i tražiti angažman za pomoć od sarajevskog tužiteljstva koje kriminalizira naše branitelje i naše Svetinje? Kako ikada i ikako možemo tražiti drugačije teritorijalno uređenje BiH koje bi štitilo interese hrvatskoga naroda, kada u sredini gdje su Hrvati apsolutna većina nismo u stanju riješiti slučaj srednjoškolske tučnjave? Vi izgleda niste svjesni štete koju činite ne samo Širokom Brijegu, nego i hrvatskome narodu općenito.

Ono što se mora također na glas upitati: kako je moguće da u Širokom Brijegu toliko ljudi zna „istinu“, a nitko je ne govori javno? Nitko da se usudi javno izići. Zar je grad mučenika, heroja i vitezova Domovinskog rata koji su prvi stali u obranu od agresije toliko pao da se javno ne smije govoriti o onome što se događa po njegovim ulicama? Ne samo to, nego da se šire dezinformacije i laži i prijeti  onima koji se usude javno progovoriti. Neka nas sve od reda, od prvog do zadnjeg, bude sram!

Problem maloljetničke delikvencije, korištenja alkohola i teških opojnih sredstava od strane srednjoškolaca i mladih u Širokom Brijegu je realan i krajnje je vrijeme da se institucionalno s njime krene suočavati. Mladić koji je završio u bolnici je alarm na koji se ne smijemo oglušiti, jer sutra bi netko drugi mogao ne samo završiti u bolnici, nego i smrtno nastradati.

S toga, tražimo da MUP i pravosudne institucije ZHŽ-a rade svoj posao objektivno i pravedno, te da u roku od najdalje tjedan dana iziđu javno sa informacijama o slučaju ozlijeđenog mladića. To će nam biti potrebno kako bi vidjeli hoćemo li tražiti da se u istragu uključe druge razine ili ne. Ukoliko u roku od tjedan dana obitelj ne dobije valjane informacije o tome zašto je njihovo dijete završilo u bolnici sa po život teškim ozljedama, ići ćemo u organizaciju mirnog prosvjeda ispred zgrade MUP-a ZHŽ-a, priopćeno je iz GO HRS Široki Brijeg.

4 komentara

 1. To je nasa policija,nije u stanju rijesit slucaj znaju pit po kaficima,i kaznjavat obicne ljude a lopovi,razbojnici setaju slobodno.

  Like(3)Dislike(0)
 2. Jucer se pandur napija loze,i loka je pivu. e,konoarica izadje zanjim i vice,gospodine,gospodine,jeli ovo vase ostalo. Konjini pandurskoj pistolj osta u kavani,on ode kosulja mu ispala iz gaca,i sida u pandursko auto,jer on je na duznosti,dalmatincima trba uzimat po sto kuna,sto idu na misu u medjugorje.

  Like(1)Dislike(0)
 3. Igraju binga i kerova,popuse,pa na cestu,daj dvajes. Jeben ti mater dvajes puta. To triba i skidat sa posla bez imalo milosti.

  Like(2)Dislike(0)
 4. ma kakva republikanska stranka..teje sve samo paravan dase ravič dalibor namugaa paraa i sredi kučuuu kao što mu je i brat dobio poticaje za neku kofol farmu u bohovu pa od tih novaca napravio kuču hahahaaa

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.