Hrvati izvrijeđani i napadnuti sjekirom

Policija je identificirala osobu iz Teslića čiji su inicijali V.S. kao muškarca koji je drškom od sjekire lakše povrijedio jednog gosta u kafani “Formula” u teslićkom naselju Slatina.

V.S. i lica čiji su inicijali N.C.i S.B. prethodno su u ranim jutarnjim satima u ugostiteljskom objektu zajedno vrijeđali tridesetak gostiju hrvatske nacionalnosti, saopćeno je danas iz Centra javne sigurnosti Doboj.

Nakon što su se udaljili, tri mladića su kroz otvorene prozore putničkog vozila dovikivali pogrdne riječi i prijetnje mještanima Slatine.

Policiji je slučaj prijavljen oko 5 sati, nakon čega su brzo indentificirane ove osobe, nad kojima je izvršena kriminalistička obrada i kod kojih je testiranjem u službenim prostorijama utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Kod V.S. je pronađena i izuzeta sjekira sa kratkom drškom za koju se sumnja da je korištena prilikom nanošenja povreda oštećenim osobama.

Lica čiji su inicijali V.S. i N.C. su višestruki povratnici u vršenju prekršaja sa elementima nasilja, kao i vršenju kaznenih djela protiv imovine.

Protiv navedenih lica Okružnom tužilaštvu Doboj biti će dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu nasilničko ponašanje.

(SRNA)

2 komentara

  1. Dosadni ste…

    Like(0)Dislike(0)
  2. budale

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.