HT Mostar: Prlić, Bakula i Kulenović oslobođeni optužbe

Stipe Prlić, Zoran Bakula i Neven Kulenović oslobođeni su, prvostepenom presudom koja je izrečena danas u Sudu Bosne i Hercegovine, optužbe da su zloupotrijebili položaj ili ovlaštenja te primali ili davali mito.

Predsjedavajući Sudskog vijeća Ranko Debevec je kazao da Tužiteljstvo BiH nije, van razumne sumnje, dokazalo krivična djela koja su im stavljali na teret.

Tužiteljstvo je najavilo da će podnijeti žalbu i tražiti osuđujuću presudu.

U optužnici koja je potvrđena u svibnju 2015. godine navedeno je da su Prlić i Bakula u vrijeme počinjenja djela bili rukovodioci u Upravi JP “Hrvatske telekomunikacije” Mostar. Tužiteljstvo je optužnicom Prlića i Bakulu teretilo za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja i primanje dara i drugih oblika koristi, a Kulenovića za davanje dara i drugih oblika koristi.

U optužnici je navedeno da su Prlić, kao direktor i predsjednik Uprave Javnog poduzeća “Hrvatske telekomunikacije” Mostar, i Bakula, kao član Uprave tog poduzeća, u okviru postupka javne nabavke izabrali pravno lice u vlasništvu Kulenovića, iako je, prema preporuci komisije za javne nabavke, bilo trećepozicionirano.

Kulenović je, prema optužnici, dao dar koji su prethodno dogovorili, i to sukcesivnim isplatama na račun Bakule u iznosu od 386.256 KM i na račun Prlića u iznosu od 331.513 KM.

Novac im je, prema tvrdnjama Tužiteljstva, isplaćen s računa pravnog subjekta “Tri medija limited” registrovanog na Gibraltaru, čiji je punomoćnik Kulenović.

18 komentara

 1. Ooo jebbemm te zemljo, suda i jadda… Pokrali milione, i pustilo ih, a jadne ljude, koji su ležali po rovovima da bi ova stooka mogla krassti i uživati, osuditi će za zločin!!! Fujj

  Like(23)Dislike(11)
 2. Ajde baba ne ser.i

  Like(5)Dislike(5)
 3. E bas kakva je drzava i to sudstvo pa po gradskim kaficima se pricalo kako su krali i izvlacili pare mislim to svatko zna pravite nas budalama i glupsonima i kazu pravna drzava uzas

  Like(5)Dislike(8)
 4. Sigurnosne službe Austrije dojavile tzv državi da joj državni službenici peru novac, a SDP- ovi dužnosnici to niječu. Čini mi se da Komunistička Partija nije otišla nikuda, niti joj njeni službenici ne prestaju pljačkati nacionalne firme. Naravno neovisno komunističko sudstvo poznato po pravednosti i objektivnosti sudi i eto rezultata.

  Like(4)Dislike(3)
 5. Podilili pare pa ih pustili pa nista neobicno da je seljak neki nebi tako bilo pa ovi nikad nisu krivi izvuku ih pare to je drzavA nasa u kojoj zivimo.

  Like(2)Dislike(3)
 6. odakle razuma u BH sudstvu volio bih znat. nema druge nego puske ocistit i u lov.

  Like(2)Dislike(3)
 7. zna se……… hdz napakira samo da ih skinu da čović može kontrolirati najprofitabilniju tvrtku

  Like(10)Dislike(0)
 8. tako je, čović je sad na vlasti i kontrolira sve, da je mogao osudio bi ga na dozivotnu, i cinjenica je da je Stipe Sdp-ov kadar, al kao sto znamo oni nisu na vlasti pa ga ne mogu ni zastiti, tako da ocigledno je da je ovo politicki progon i napravljeno samo da ga se na ruzan nacin skine sa cela eroneta

  Like(7)Dislike(3)
 9. Evidentno je samo da je tužiteljstvo koje je pod muslimanskom šapom odradilo traljav posa. Ako dovoljno platiš kvalitetno zabrljaju.

  Like(1)Dislike(3)
 10. HDZ je ostvario svoj cilj, napakirali Prliću i doveli na čelo firme svoje poslušnike. Osudit ga nisu imali zbog čega. Da jesu, otišao bi na robiju sigurno, sve je to bila jedna velika pravosudna farsa.

  Like(12)Dislike(5)
 11. Pa toje taktika KRADEZEJA zar to niste već odavno svatili

  Like(5)Dislike(2)
 12. Stipe je pri sdp-u, al je covjek predobar, i spreman svakome pomoci

  Like(8)Dislike(2)
 13. nažalost mi hrvati se djelimo po stranci ne da li je dobar ili loš tako i hdz-ovci više vole pojest svoje stranačko govno nego čokoladu iz bilo koje druge stranke

  Like(4)Dislike(1)
 14. Gibraltar! Moj Bože di je to? Di su tamo pare?

  Like(2)Dislike(0)
 15. Sad triba kaznit onog koje digao neosnovanu tužbu protiv Prlića i izgubio spor stim da Stipi nadoknadi štetu na svoj račun i plati sucke troškove tako dase ovo nebi ubuduće montiralo i to građani plaćali i snosili troškove priko svoji leđa i leđa porezni obaveznika

  Like(2)Dislike(1)
 16. Država je digla tužbu idiote. Tužno je vidit da podržavate lopove koji su na muslimanskoj političkoj liniji, a kradu pare iz hrvatskih firmi. Tužiteljstvo i sud BiH su u njihovim šakama i oni tamo mogu radit šta ih je volja.

  Like(3)Dislike(4)
 17. đubrad u zatvor

  Like(0)Dislike(1)
 18. Dobar Prlic dobar Covic svi su oni isti jos i Lijanovicsvi oni suraduju a glupom narodu mazu oci.jedni drugima namjestaju a pokradose sve.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.