HŽRK Grude Autoherc igra humanitarnu utakmicu za dječaka iz Gruda Ivana Vukoju

Početkom veljače HŽRK Grude Autoherc će u samo dva tjedna ugostiti dva velika i poznata hrvatska rukometna kluba i to RK Lokmotiva i RK Trešnjevka iz Zagreba.

Prvo nam u goste dolazi RK Lokmotiva klub sa 65 godišnjom tradicijom i najbolji ženski rukometni klub u Hrvatskoj ali i u znatno širem regionu.

Prošlu sezonu popularne “Lokosice” su završile kao prvakinje 1. 2. i 3. Hrvatske rukometne lige te kao pobjednice KUP-a Hrvatske.

U nedjelju, 01. veljače u 14 sati u našoj dvorani u Grudama pripremamo vrhunski sportski spektakl.

Na parketu će snage odmjeriti prvakinje Hrvatske i sudionice rukometne Lige prvaka, rukometašice Lokomotive iz Zagreba i naše djevojke, jesenske prvakinje BiH, rukometašice HŽRK Grude Autoherca.
Suradnja naša dva kluba je sveobuhvatna i ne surađujemo samo na sportskom nego i na humanitarnom planu.

Ovaj put zajedno sudjelujemo u akciji pod nazivom “Prvakinje uz Ivana” koja ima za cilj da se pomogne jednom teško oboljelom dječaku iz Gruda, Ivanu Vukoji.

Ivan Vukoja rođen je 2000.godine i najmlađe je od petero djece u obitelji Branke i Mire Vukoje. Ivan je prve poteškoće osjetio u sedmom razredu kao učenik Osnovne škole Ruđera Boškovića u Grudama. Prva dijagnoza bila je: Tumor stražnje lubanjske jame koja je nakon ispitivanja dopunjena kao: Zloćudna novotvorina mozga ili kako se u narodu kaže rak mozga. Od prvog javljanja liječnicima 19. studenoga 2013.godine pa do danas Ivan je devet puta operiran, četiri puta u Mostaru i pet puta u Zagrebu.

Ivan se ne može više sam kretati, a liječenje koje neprestano traje uključuje stalne odlaske i boravke u Zagrebu radi praćenja bolesti  i primanja terapija. Iako ne može ići u školu i pored ovako teškog stanja Ivan se hrabro nosi sa teškom bolešću i pun je optimizma.

Njegovi roditelji Branka i Miro su nezaposleni i zajedno sa Ivanovim sestrama Katarinom, Martinom i Valentinom te bratom Grgom na sve načine se bore da osiguraju novac za njegovo liječenje. Ivan 2. veljače ponovo treba u Zagreb na preglede i terapiju što traje 3-4 dana, a možda i više ovisno o stanju bolesti.

Prvakinje su odlučile stati uz našeg Ivana. Dođite i vi.

Ulaznice po cijeni od 5 KM možete kupiti već od danas u Grudama i to u kafićima:

Vanilla, King, Viktorija ,Orbiter G, Gradska kavana, Golf te u trgovinama Minikić, Bili Brig, Domi Dragićina, kao i na ulazu u dvoranu na dan utakmice.

Pomozite i vi! Dođite na utakmicu, kupite ulaznicu, kupite ih koliko možete, jednu, dvije, tri, više, pozovite i prijatelje da zajednu vratimo nadu našem Ivanu i njegovoj obitelji.

Uživajte u dobrom rukometu i budite srce plemenita !
DO KRAJA ZAJEDNO!!!

10 komentara

 1. Ajmo Gruđani, pokažimo da smo uz Ivana!!! Ivanu želim da što prije ozdravi i da nastavi živjeti kao i njegovi vršnjaci…

  Like(21)Dislike(0)
 2. zašto ne stave preko eroneta da se moze donirat preko poziva

  Like(16)Dislike(5)
 3. Bilo bi dobro kad bi objavili broj žiro računa, pa da oni koji žele mogu uplatiti na račun.

  Like(8)Dislike(0)
 4. Regionu ili regiji?

  Like(1)Dislike(0)
 5. Regiji….ali nije ni mjesto ni vrijeme za jezične dvojbe; podržimo akciju!

  Like(5)Dislike(0)
 6. Ovo je stvarno sevap pomoći!
  Dobro došlo je koliko god se skupi.
  Kupimo karte, pa makar i ne išli na Dvoranu.
  Pozdrav Ivanu i roditeljima!

  Like(7)Dislike(0)
 7. Budimo humani i pomozimo. Kupimo ulaznice ali i dođiimo u što većem broju na utakmicu jer tako ćemo pruziti novčanu ali i onu još bitniju potporu-MORALNU- Kad nas vidi u većem broju uz njega bit će i on i njegovi roditelji jači. Gruđani pokazimo što mozemo i stanimo uz Ivana i njegovu obitelj barem tih sat vremena koliko traje utakmica. Zaboravimo malo naše poslove i probleme jer zdravlje je na prvom mjestu a ako mozemo bar malo pripomoći zašto da ne?

  Like(7)Dislike(0)
 8. U kojoj dvorani ce biti utakmica?

  Like(0)Dislike(0)
 9. u boćarskoj.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.