I ovo je BiH: Posušje u plusu

Da, ipak, postoje izuzeci u sve češćoj praksi nezakonitog trošenja javnih prihoda, dokazuje primjer Posušja. Naime, nakon devetomjesečne detaljne analize finansija Ureda za reviziju institucija FBiH, ova je općina osim pozitivne ocjene dobila čak i pohvalu za fer poslovanje.

Prošlogodišnji proračun Posušja – nešto manji od sedam milijuna maraka – trošen je bez sumnjivih transakcija. Javnim novcem upravlja se odgovorno. Revizija poslovanja pokazala je istinitost obveza, izvora sredstava i stanja imovine iz svih financijskih izvješća, piše Federalna.ba.

“Načelnik općine, kada je revizija poslala svoje mišljenje, poslao je medijima jedno priopćenje u kojem nije isticao sebe, kao što to čine drugi političari, nego je istaknuo i pohvalio općinske službe za financije i javne nabavke jer su one dobro odradile svoj posao”, navodi politički analitičar Velimir Begić.

Na transparentan rad općine, ističe Begić, trebale bi se ugledati i više razine vlasti. Potpuno normalna stvar – a u Bosni i Hercegovini je rijetkost. No, i kao takva – jača povjerenje građana u institucije.

“Ovo ulijeva nadu nama mladim koji želimo ostati u Posušju i graditi svoju budućnosti, osnovati obitelj, da će doći to bolje sutra za koje se trebamo svi boriti”, zaključuje predsjednik Vijeća mladih FBiH Mate Lončar.

Posušje je prva općina u Hercegovini koja je postala nositelj certifikata za povoljno poslovno okruženje. Pozitivno revizorsko mišljenje još jednom je potvrdilo investitorima da ih ovdje čeka povoljan gospodarski ambijent.

“U moru loših vijesti i netransparentnog trošenja proračunskih pa i ostalih sredstava zadovoljstvo je čuti da je revizija ustvrdila takav jedan pomak i takvu jednu situaciju. To je poruka ‘urbi et orbi’, da je ovdje ipak ugodno živjeti i poruka onima koji su malo sa skepsom pratili što se to zbiva”, naglasio je Ljubo Kovač, v.d. ravnatelja Gradske knjižnice „fra Petar Bakula“, Posušje.

Javnost ne ostaje uskraćena ni za informacije o planiranju i izvršenju proračuna – samim time mogu kontrolirati trošenje javnog novca.

17 komentara

 1. Populistička propaganda,Begić,Lončar i Kovač.Dabogda svima bilo bolje,a ne samo njima.

  Like(1)Dislike(4)
 2. Sve se može kad se hoće

  Like(3)Dislike(2)
 3. I Sovići su u plusu

  Like(2)Dislike(0)
 4. Pa naravno da smo u plusu,kad znamo možemo i hoćemo.😘😘

  Like(6)Dislike(2)
 5. Nijedan natjecaj nije regularan sve se zna ko ce sta radit a vodovod katastrofa sve politicki podobnici i neradnici

  Like(1)Dislike(1)
 6. I sada ja kao ovome da povjerujem, ma dajte ljudi…

  Like(1)Dislike(0)
 7. Hercegovacki tajkuni naj bogatiji zasto,zato sto daju naj manje place

  Like(1)Dislike(0)
 8. Pitanje za nacelnika dali je ijeda natjecaj regularan odnosno da ga niste prilagodili svojim podobnicima

  Like(0)Dislike(0)
 9. Kad je tako koliko vam je lebo omastio brk od lagera provjerite

  Like(0)Dislike(0)
 10. Nacelnice dilis li sa lebom proviziju ili je lebo s nekim drugim u igri …jer dosad si bio regularan a posebno dok si bio u HDZ 90 tebi puna podrska

  Like(0)Dislike(0)
 11. Sve je u plusu jedino,samo pozitivno i bit će svega.

  Like(0)Dislike(0)
 12. Kad vam tako sve cvate sto vam obitelji napustaju posusje ili u posusju postoje gradani prvog i drugog reda

  Like(1)Dislike(0)
 13. Postoje i mali i veliki Hrvati,Mali Hrvati se krste dok su mali,a Veliki kad su već veliki.

  Like(0)Dislike(0)
 14. Da mi je samo znat tko radi tu reviziju? Nikad nista nije odradjeno na cist nacin u ciloj BiH a pogotovo u Hercegovini (Posusju).
  Dok se god narod iseljava, nikakve pozitive tu nema!

  Like(0)Dislike(0)
 15. Hahaha, žalosno je čitati pojedine komentare, jer sa toliko mržnje i zavisti teško je živjeti ljudi moji. Ovo je zbilja dobar rezultat za općinu Posušje i vidi se napredak za razliku od bivših vremena. Nego svi moramo prvo sebe pogledati pa onda o drugima govoriti…

  Like(0)Dislike(0)
 16. I ovaj komentar od hdz90 je odličan hahaha, poziva na neregularnosti u Vodovodu, a u Posuškom Vodovodu 95% kadrova 90-ke, haha..Kralj!!! Dobro ste ih ubacili, nema se što reći :D..

  Like(0)Dislike(0)
 17. Kikija za direktora vodovoda.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.