I zaposlenici kladionice Sport Plus najavljuju velike prosvjede

Nakon što su protekloga vikenda zaposleni u kladionici Premier javno objavili poziv na prosvjede ispred zgrade Vlade u Sarajevu, to su danas učinili i zaposleni u kladionici Sport Plus.

Okupljeni u Facebook grupu “Spasimo naša radna mjesta – Sport Plus”, koja broji preko 6.600 članova, a među kojima je 900 zaposlenih u ovom poduzeću te mnogobrojni članovi njihovih obitelji, poslovni partneri, poznanici, igrači i mnogi drugi, u ponedjeljak su najavili kako ne bježe od posljednje opcije koja im je ostala u nadi da spase svoja radna mjesta.

Kolege, prijatelji, narode, vrijeme je da podržimo jedni druge; vrijeme je da prosvjede prihvatimo kao opciju koja će nam biti sljedeći korak; vrijeme je da ispoštujemo moto ove kampanje #SvizajednogJedanzasve i da se pripremimo na taj korak, poručeno je u objavi koja je ujedno i poziv na organiziranje prosvjeda.

Dodaju kako Vlada FBiH, na čelu s premijerom Fadilom Novalićem, ne želi dobro za njih, njihova radna mjesta, njihove obitelji.

Uz njega su i mnogi drugi koji podržavaju izmjene Zakona o igrama na sreću koji bi imperativno doveo do zatvaranja privatnih poduzeća koja se bave igrama na sreću, a to smo mi, to je “Sport Plus”, to je 5.500 zaposlenih u kladionicama, napominju u pozivu.

Prosvjede, kažu, vide kao jedinu opciju koja im je preostala u višemjesečnoj borbi te pozivaju sve prijatelje, obitelj, poznanike, igrače kladionice da im se pridruže kad za to dođe vrijeme.

Podsjetimo, zaposleni u kladionicama su se ujedinili u Facebook grupama još ljetos, a nastoje javnosti iznijeti istinu o tome što im država sprema, odnosno bore se protiv izmjena Zakona o igrama na sreću koji će, kako su naveli, dovesti do zatvaranja svih privatnih poduzeća koja se u Federaciji BiH bave igrama na sreću.

bljesak.info

4 komentara

 1. moji dragi radnici to je i za vas dobro da nemate takav posao,sricu i kruh gradit na propasti brata svoga je svakako moralno upitno .
  i dao Bog da se sve zatvore ,da nema korisnika koji i zadnju marku daju u vjetar i tako uništavaju sebe ,svoju obitelj i šire.

  Like(4)Dislike(1)
 2. Dabogda dojednu zatvorilo sad pa sad. Vi radnici prosvjedujte,a mi obican narod cemo prosvjedovati protiv vas i vasih guzonja sefova. Komu cete vi prosvjedovat i zasto.Bijesne vam place? Na Badnji dan se radi? Na veliki petak? Neka guzonje prosvjeduju,sto vas turaju. Ma to sve triba porazbijat.

  Like(3)Dislike(0)
 3. Dabogda se sve zatvorile,to je porez na budale.

  Like(2)Dislike(0)
 4. Dabogda se sve propuntale.

  Like(3)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.