Igrači zapadne Hercegovine pokazali znanje i osvojili 3. mjesto

Nogometna reprezentacija Zapadnohercegovačke županije igrača rođenih 2000. godine i mlađih, upravo se vratila s turnira koji se igrao u Cazinu i okolici u organizaciji Županijskoga nogometnog saveza Unsko-sanske županije. Na turniru su nastupile reprezentacije te dobi iz svih deset županija FBiH. Momčad izbornika Denisa Ćorića i trenera Antu Strinića osvojila je odlično 3. mjesto iako je uz malo sreće mogla biti prva. U skupini su reprezentativci ZHŽ svladali reprezentaciju Unsko-sanske županije (1:0), sa Sarajevskom županijom igrali 0:0, poraženi protiv Zeničko-dobojske županije (0:2) i na kraju svladali vršnjake iz Posavske županije 2:0. Zbog slabije gol-razlike osvojili su drugo mjesto u skupini i morali igrati za treće mjesto.

Preokret

– Iako smo na poluvremenu gubili 0:1, u nastavku smo slavili 2:1 pobjedu protiv izabrane vrste Tuzlansko- podrinjske županije, rekao nam je Vlado Glavaš koji je uz Rudolfa Marića i Tonija Kokića bio u vodstvu i “logistici” izabrane vrste ZHŽ, sastavljene od nadarenih igrača Širokoga Brijega, Posušja, Gruda, Drinovaca, Sloge i Blata:

– Zadovoljni smo rezultatima i ukupnom prezentacijom naših mladih nogometaša, te organizacijom turnira, kao i smješajem i prijemom domaćina, rekao nam je Glavaš.

Luka Nižić najbolji igrač

– Za najboljeg igrača turnira proglašen je Luka Nižić, napadač ljubuške Sloge. Momak je odskakao igrom, zalaganjem i ponašanjem, pa su glas za njega dali izbornici gotovo svih reprezentacija. Na ovakvim turnirima obično se najboljim igračem proglasi netko iz pobjedničke momčadi, ali je mali Nižić bio isuviše dominantan da bi mu itko mogao preoteti nagradu, biranim je riječima opisao Nižićevu nagradu Denis Ćorić, izbornik reprezentacije ZHŽ.

VL

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.