Imenovani novi ministri iz SBB-a, kompletirana Vlada Federacije BiH

Predsjednik Federacije BiH imenovao je ministre u Vladi FBiH, tako je Vesko Drljača imenovan za zamjenika premijera i ministra rada i socijalne politike FBiH, Edita Đapo za ministricu okoliša i turizma FBiH, Nermin Džindić za ministra energije, rudarstva i industrije FBiH i Zlatan Vujanović za ministra trgovine FBiH.

Nakon kratkog upoznavanja i predstavljanja svakog novoimenovanog ministra pojedinačno, predsjednik FBiH izrazio je zadovoljstvo zbog spremnosti ministara za suradnju i rad na poboljšanju općeg stanja u Federaciji, u interesu svih naroda i građana u FBiH. Naime, potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović dao je danas pismenu suglasnost za imenovanja novih ministara koje je predložila stranka Savez za bolju budućnost BiH, povodom popunjavanja Vlade FBiH.

Odluka o izmjeni Odluke o imenovanju premijera, zamjenika premijera i ministara u Vladi FBiH upućena je u Zastupnički dom Parlamenta FBiH. Zastupnički dom Parlamenta FBiH sa 62 glasa “za”, 13 suzdržanih i 12 protiv imenovao je nove ministre u Vladi FBiH iz reda SBB-a.

Nakon skoro pola godina krize vlasti, Parlament Federacije BiH izglasao je imenovanje ministara u FBiH, čime je konačno kompletirana Vlada FBiH.

5bd33df95fc0d75000e28b366f309fc7

VL

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.