Imotski “ekonomisti” darovali siromašne

Lijep primjer samoodricanja u korist onih kojima je pomoć potrebna, zabilježena je u srednjoj ekonomskoj školi u Imotskom. Naime, učenici te škole, pričajući između sebe  u trenucima odmora, a čuvši od svojih prijatelja  kako ima obitelji u Imotskom i Imotskoj krajini, kojima su potrebne svakodnevne  živežne namirnice, odlučiše krenuti u akciju. Dan po dan, kuna po kuna i prikupiše nešto više od tri tisuće kuna.Odrekli se svoga džeparca, poneke marende, lijepo otišli u trgovinu i kupili  tridesetak vrećica punih ulja, tjestenine, brašna,šećera i ostalih namirnica, prenosi radioimotski.hr.

ekonomska-skola-imotski-humanitarna-akcija-1024x683

I kada su sve sami prikupili i pakirali pozvali su djelatnike imotskog Crvenog križa.

-Ugodno nas je iznenadio poziv naših mladih ekonomista. Tražili su da dođemo s kombijem jer su pripremili neke darove za one kojima je najpotrebitije. Lijepo smo došli ispred škole, a oni su nam u kombi stavili vrećice i još kazali da je ovo tek početak njihove humanitarne akcije. Primjer za svaku pohvalu, riječi su Darka Karina ravnatelja Gradskog Crvenog križa iz Imotskog.

-Da i nas su iznenadili, i još su najavili nekoliko sličnih humanitarnih akcija,za koje kažu da će biti iznenađenje. Lijep je to primjer, koji ćemo i mi njihovi mentori pratiti, jer učenici su pokazali veliku senzibilnost prema onima kojima je pomoć potrebna, izjavio je ravnatelj Ekonomske škole prof. Žejko Đuzel.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.