IMOTSKI TEK ČEKA DRAMA Hoće li HDZ izgubiti ovaj grad na isti način kao Omiš 2013. godine?

JEDNA od najzanimljivijih priča ovih izbora odvila se u Imotskom nakon prvog kruga, a donese li drugi krug preokret, bit će to jedna od najvećih drama u povijesti lokalnih izbora.

Podsjetimo za početak što je bilo. 

HDZ-ov načelnik Ivan Budalić već je primao čestitke i održao pobjednički govor kad je uslijedio šok.

Iako se, dok su se brojali glasovi, činilo izglednim da će HDZ stvari riješiti odmah, na kraju – šok. Budalić je osvojio 2301 glas, a to mu je bilo dovoljno za “samo” 49,83 posto. 

U drugi se krug tako plasirao nezavisni Ivica Kukavica koji je dobio 1888 glasova ili 40,88 posto.

HDZ se tako opekao u Omišu

U drugom krugu sve je moguće i HDZ bi mogao doživjeti šok kao u Omišu 2013. godine. Tada je dugogodišnjem HDZ-ovom faraonu nedostajalo jako malo da stvar riješi u prvom krugu. HDZ-ov Škaričić skupio je komotnih 43,59 posto glasova. U drugi krug je ušao nepoznati Ivan Kovačić sa 16.3 posto. No, u drugom krugu HDZ-ov kandidat izgubio je za 70-ak glasova, a omiški HDZ se još uvijek nije od tog poraza oporavio. U nedjelju je nezavisni Ivo Tomasović pobijedio u prvom krugu.

Slično bi se moglo dogoditi HDZ-u u Imotskom. Za pobjedu u prvom krugu nedostajalo im je par desetaka glasova, a sad postoji šansa da ostanu bez svega. Posebno stoga jer je Nezavisna lista mladih Mi za Im jučer dala podršku Kukavici. Ne čudi stoga što se kampanja jako naelektrizirala, a padaju udarci ispod pojasa. 

Kad već spominjemo Omiš, i tu je došlo do malog preokreta koji je Nezavisnoj listi Ive Tomasovića, a koju podržava Most, malo pomrsio račune. 

Oni su dobili osam vijećnika u vijeću. To je daleko najviše, ali ipak jedan premalo da bi sami imali većinu. U vijeću je još HDZ sa šest, HSP sa dva vijećnika i SDP koji se jedva provukao i ima jednog. Dakle, Tomasoviću ostaju na raspolaganju dvije stranke potpuno različitog spektra: HSP i SDP. 

Predsjednik lokalnog HSP-a Ivan Puljiz rekao je kako ne dolazi u obzir koalicija sa SDP-om. To znači da će novi gradonačelnik Omiša morati birati hoće li grad na ušću Cetine voditi uz pomoć SDP-a ili HSP-a. 

Index.hr 

6 komentara

 1. E bas ce pobijedit HDZ

  Like(2)Dislike(1)
 2. Zar nije Ganster u drugom krugu ?

  Like(0)Dislike(0)
 3. E bas je to velika drama!!!!!
  Necu moci zaspati zbog toga!

  Like(1)Dislike(0)
 4. Zaboli me đon i da ne kazem sta jos ko ce dobit glasove u Imotskom isto koliko hoce li past kisa u Vučipolju

  Like(3)Dislike(0)
 5. Za Zekana ti iamas boljeg posla skači na kobile moj zekane, pusti izbore ,dobro kažeš moj Zekane treba ždrbadi.

  Like(0)Dislike(1)
 6. Nisam ti ja bas namjenjen za kobile nego ako ti je dobra kakva u rodu dalo bi se sta poradit

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.