Inovativan pristup gastronomiji u „Marića Gaju“

U četvrtak, 30.4.2015.g. gospodin Masato Kuroda, stručnjak za kreiranje turističkih proizvoda, posjetio je Agroturizma „Marića Gaj“. Nakon prijatne dobrodošlice domaćina Marka i prisjećanja na iskustva sa studijskog putovanja u Japan, posao je mogao početi.

U ugodnoj atmosferi, na inovativan način spremale su se zanimljive kombinacije namirnica. Neke od njih su kajmak sa grožđicama, umak od meda, kajmaka i limunovog soka, piletina i riba dimljene na listu od smokve, kuhana jaja obojena u vinu… Okusi su bili novi i drugačiji, možda je to i razlog što su se svima svidjeli.

Inovativni specijaliteti svidjeli su se i Markovim gostima iz Slovenije. Tijekom posjeta g. Kuroda je iskazao istaknuo da se nada da će neko od jela postati i stalna ponuda u “Marića Gaju”, te da će ovaj posjet i novi načini spravljanja namirnica biti poticaj i ostalim ugostiteljima da se okušaju u istom.

Posjet “Marića Gaju” je proveden uz tehničku podršku Turističkog klastera Hercegovina i Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu, u okviru Projekta za razvoj međunarodnog turističkog koridora Hercegovine i zaštitu okoliša u Bosni i Hercegovini, te uz potporu Japanske agencije za međunarodnu suradnju JICA.

tk-hercegovina.ba

1 komentar

  1. Ma jel to suzuki zna kuhati?

    Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.