Inspekcija ulazi u SKB Mostar

Ministar zdravstva Hercegovačko-neretvanske županije Goran Opsenica zatražio je inspekcijski nadzor u SKB Mostar nakon smrti tri bebe.

Kakko navodi Dnevni list, ministarstvo je odmah nakon što je objavljeno da su u Mostaru 16. i 21. kolovoza, te 10. rujna preminule tri bebe, zatražilo izvješće od bolnice.

”Kako ono nije stiglo do jučer ujutro, kada je naš list objavio nalaz koji i kod druge bebe potvrđuje klebsiellu pneumonija, Opsenica je uputio zahtjev Federalnoj upravi za inspekcijske poslove, da se izvrši nadzor u bolnici”, navodi mostarski Dnevni list.

Glasnogovornik Vlade Pero Pavlović kaže kako je nadzor zatražen prije nego li je stiglo izvješće iz bolnice, a da su u međuvremenu dobili i njihovo očitovanje.

Iz bolnice su Vladu izvijestili da bakterija nije bila u uzročno-posljedičnoj vezi sa smrti triju beba. No, roditelji umrlih beba tvrde suprotno, a smatraju da bi im djeca bila živa da nisu zaražena bakterijom.

U Vladi su, navodi Dnevni list, upoznati i s jednom i s drugom stranom priče, a očekuju da će Ministarstvo zdravstva upravo kroz inspekcijski nadzor dobiti kompletnu informaciju.

Dnevni list navodi kako je opasna bakterija klebsiella pneumonija nađena u krvi dvije bebe preminule od sepse ovog kolovoza.

”Roditelji bebe preminule 16. kolovoza od ranije imaju pisani dokaz i nalaz da je beba bila zaražena klebsiellom koji smo u više navrata objavljivali, a isti su na vlastito traženje u nedjelju dobili i roditelji bebe preminule 21. kolovoza. To praktično znači da je klebsiella pneumonija potvrđena kod dvije od tri bebe preminule u Mostaru, a čeka se još konkretan uzrok smrti kod bebe iz Drvara”, navodi Dnevni list.

Iz SKB Mostar je demantirano da je bakterija uzrok smrti beba.

Inače, u HNŽ-u nema zdravstvenog inspektora, te je stoga i zatraženo da nadzor obavi federalni inspektor.

3 komentara

 1. Ovo više nema smisla.
  Moralan čovjek odmah daje ostavku. Kvesiću javi se.

  Ova velebna zgrada nema smisla bez kvalitetnih ljudi, a tebi je očito bitnije nešta drugo i bolnica ti nije na prvom mjestu.
  Možda ti je bolnica bitna kao krava muzara jer svi znamo za firme kojima si vlasnik. To je prijatelju u najmanju ruku sukob interesa, a bogme da je podrobnije ispitati ima tu još mnogočega.

  Idi. Ili se bavi privatlukom, ili budi vrhunski liječnik za plaću. Ako ti plaća nije ovdje dovoljna, a imaš znanje, Europa ti je otvorena. To je pošteno, sve ostalo je lopovluk, a sve je opet prolazno dok se ne dogode ovakve ljudske tragedije. Onda je to vrhunac. Budi moralan i predaj mjesto drugima.

  Like(5)Dislike(1)
 2. Triba ovde dovest tim inspektora iz zemalja EU koji nisu korumpirani ovi naši pišu što im se kaže za pare

  Like(3)Dislike(0)
 3. Zasto napadate gospodins Kvesica jel on kriv za bakteriju .budimo sretni kad nam dovodi strucnjake iz cjele regije .Mostarska bolnica ima bolju dijagnosticku opremu od splita pitajmo nase politicare zasto nedaju nista za bolnicu najlakse je reci kriv je ravnatelj i doktori a gdje odlze novci za zdrsvstvo pitam nase postene politicare.

  Like(0)Dislike(4)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.