Inzko o Thompsonovom koncertu: Neprilično je skupljati novac za ratne zločince

“Imali smo fantastičnu jednoglasnost kada je riječ o osudi veličanja ratnih zločinaca”, istaknuo je visoki predstavnik međunarodne zajednice Valentin Inzko komentirajući sjednicu PIC-a.

“Neprilično je da netko skuplja novac javno za pomoć ratnim zločincima. Imali smo ranije na Palma kada su se veličali ratni zločinci. To je zaista neprihvatljivo. Bili smo tu jednoglasni svi”, riječi su Valentina Inzka.

Na pitanje da li mu je sporan sam skup u Mostaru i njegov cilj ili nastup hrvatskog pjevača Thompsona, Inzko je odgovorio:

“Ne znam gospodina Thompsona i ne znam šta će on pjevati, ali ljudima sigurno smeta ovaj skup zbog podrške ratnim zločincima. Svaka zemlja na sastanku imala je iskustvo takvo, i znamo kako se s tim nositi. Svaka je država riješila to pitanje, kao Njemačka. I sada je jedna od najrazvijenijih zemalja”.

Inzko smatra da se u BiH previše priča o prošlosti.

“Ja mislim da će se to promijeniti dolaskom mladih ljudi. Na žalost, mnogi su mladi otišli iz BiH. Ne zato što nemaju prava kao konstitutivni narod, nego zato što loše žive i nemaju posao. Otišli su u Njemačku, a ni tamo nemaju nikakva prava kao konstitutivni narod”, Inzkovo je mišljenje.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice Valentin Inzko u razgovoru za N1 istaknuo je da očekuje od Milorada Dodika da bude ozbiljan političar i da izbriše iz stranačkih dokumenata stavove o raspisivanju referenduma o otcjepljenju Republike Srpske.

“Otcjepljenje prema Daytonu nije moguće. Dodikove oscijalice u vezi s tim su zbog sankcija Washingtona. Nakon posjete Moskvi, također, Dodik manje priča o toj temi”, kaže Inzko.

To što je tekst Komunikea jednoglasno usuglašen u vezi koncerta Thompsona u Mostaru govori o tome da je međunarodna zajednica ujedinjenija nego ikada kada je riječ o situaciji u Bosni I Hercegovoini.

4 komentara

 1. Mrš idiote odakle si doša.
  Okani se Thompsona i naših heroja paćenika

  Like(1)Dislike(0)
 2. Idi u Austriju pa tamo soli pamet njima Ovde ste donijli samo zlo.

  Like(0)Dislike(1)
 3. Ovaj više voli Cecu i ostale “pevaljke”, a jadna prodana dušo! Nemaš pojma o Marku? Pa šta onda laješ bespotrebno kad ništa ne znaš! Zna se tko je bio zločinac, samo danas jugofili i titoljupci domoljube zovu fašistima da bi prekrili svoja zlodjela! Jadno, no, sve će doći na naplatu!

  Like(0)Dislike(0)
 4. Zbog ljudi koji slušaju Thomsona i sličnih pjevača neće nikad ova država otići iz ove kolotečine beznađa. Nažalost, nije nam kriv Čović niti peti deseti, nego sami koji biramo. Sljam balkana…

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.