ISIL prijeti Balkanu: Prikoljite im glave, ubijajte ih s prigušivačima, neka teče krv!

Dok svjetski mediji prenose informacije o porazu tzv. Islamske države, teroristi su zaprijetili i zemljama Balkana, javlja bosanskohercegovački portal INS.

Naime, u posljednjem izdanju ISIL-ovog magazina Rumiyah (Rim), propagandisti te organizacije pozivaju svoje simpatizere da, kako navode, ubijaju “šejhove tavagita” (tagut, sve ono što se obožava mimo Allaha, a što pobornici ove ideologije koriste da opravdaju ubijanje nevinih ljudi). Pozvali su svoje simpatizere na Balkanu da se ugledaju na “braću s Istoka i Zapada”.

“Napadajte ‘islamske’ organizacije i urede. Napadajte ih na Allahovom putu”, poručili su teroristi.

Uz tekst je ovaj put objavljena fotografija reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića, njegovog zamjenika Huseina ef. Smajića, kao i muftija IZBiH, koje opisuju kao otpadnike od islama, te poručuju da je ubijanje “mrutedda” draže i preče od ubijanja pravih “kafira”.

“Prikoljite glave tih murtedda, a najvažnije su glave murteddskih muftija, jer tako nam Allaha, nema ništa veće i vrjednije kod Allaha od toga da ubijate one koji su izmijenili Njegovu vjeru, one koji žele da islam bude uništen iznutra”, navode ISIL-ovci.

“Napadnite ih, ubijajte ih s prigušivačima, pa to je uistinu divno djelo”, poručuju teroristi.

Nadalje, simpatizere također pozivaju na ubijanje policijskih i vojnih “pasa” (pritom misleći na službenike), te sudaca, odvjetnika, parlamentaraca…

”Ništa ih ne sprječava da ih ubijate prigušivačima i da njihova tijela raskomadate eksplozivnim napravama i da napadate njihove kuće, da ih ubijate pred njihovom djecom i njihovim ženama… Prolijte njihovu prljavu krv i neka teče ulicama Balkana”, stoji u tekstu pod naslovom ‘Ako se vratite, i mi ćemo se vratiti’.

ISIL je prijetnje istim putem odaslao i početkom lipnja, ali su tada prijetili tzv. ‘šejhovima’ koji su bliski selefističkim učenjima.

9 komentara

 1. Neka nam poližu šupak ??

  Like(9)Dislike(0)
 2. Imate li ista pametnije prenosit

  Like(0)Dislike(1)
 3. Mi se borimo pritiv ISIL-a već 550 godina, a Europa tek 3 godine. Navikli smo od 1992 na mudžahedine. Zna se koji je prorok ubijao, a koji je umro propovijedajući ljubav. Samo traje borba između ova dva proroka, ništa više.

  Like(5)Dislike(0)
 4. I dosad je turčin provodija prvu bračnu noć sa našim ženama a moglo bi to vrime opet doć

  Like(2)Dislike(0)
 5. Ljudi moji nek se zivi u suzivotu svo skupa bez obzira na vjeru, nema mrzne i rata ovo su samo provokacije i od toga nema nista

  Like(3)Dislike(0)
 6. Samo dođite , Minhen bojna vas ceka.

  Like(0)Dislike(2)
 7. Gostion svaka cast..divna im je to “vjera”kad koriste ovakve epitete kao razbijanje glava-to je divno,koljite ih pred djecom itd itd…vjera ljubavi nema sta

  Like(3)Dislike(0)
 8. Nek dodu jebat cemo im majku

  Like(1)Dislike(1)
 9. Anonimno,mozda moze sa tvojom zenom da provede prvu bracnu noc a to kameno doba je daleko iza nas i mi se znamo boriti za svoje

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.