Islamska država prijeti BiH

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) zaprimila je informacije o novim prijetnjama takozvane Islamske države osmerici balkanskih imama i vjerskih službenika, piše N1.

“SIPA postupa u skladu sa zakonskim nadležnostima, a informacije su proslijeđene Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine”, navodi se u odgovoru SIPA-e za N1. Iz državnog tužiteljstva još nema odgovora i informacija o navedenim prijetnjama.

Nove prijetnje balkanskim vjerskim službenika ozbiljno shvaća i Islamska zajednica Bosne i Hercegovine, iako im, kako kažu, u javnosti ne pridaju previše značaja.

“Oni nas, niti naše imame, ne mogu zastrašiti niti nas prisiliti da prihvatimo njihovo neislamsko ponašanje kao islamsko. Oni računaju na to da će takvim porukama zastrašiti našu javnost i mi im u tome nećemo pomagati. Nismo imali pozive od državnih sigurnosnih službi i naši imami nemaju bilo kavu posebnu zaštitu. To bi s obzirom na njihov broj i raspoređenost u svakom gradu, selu i zaseoku bilo skoro neizvodljivo. Takve prijetnje nama još jednom kazuju da su ti ljudi i njihova ideologija najveća prijetnja upravo muslimanima iako se krivnja za njihova nedjela nameće svim muslimanima”, navodi se između ostalog u odgovoru Islamske zajednice Bosne i Hercegovine”, navodi se u odgovoru Islamske zajednice N1.

4 komentara

 1. Samo grunite balije mamu vam islamsku

  Like(2)Dislike(2)
 2. Mogu ga oni BiH samo pop….

  Like(1)Dislike(1)
 3. Saka jada da nama prijeti hahah
  nestat ce u vidu magle ako dodju

  Like(0)Dislike(0)
 4. Samo nji triba pustit da se biju međuse i smiji se sa strane a ne ko Angela Merkel pusti ih u državu naidi ih pa joj sad jebu majku

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.