Isplata mirovina počinje 7. studenoga

Isplata mirovina za mjesec listopad počet će u ponedjeljak 7. studenoga 2016. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome najniža mirovina iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM.

Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00. Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za listopad, s uračunatim troškovima, iznose oko 163 milijuna KM, priopćili su iz Federalnog zavoda MIO/PIO.

1 komentar

  1. A stase radi u ovom jadnom evropskom protektoratu pa djelice mirovine sedmog a to znaci da ce jadni umirovljenici koji i onako tesko zive vjerojatno novce dobit do kraja tjedna a mozda ni tada doslo je vrijeme da se ova nakaradna tvorevina unisti i spali

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.