Ispovijest hostesa: ‘Obećao mi je 200 kuna ako piškim ispred njega; odbile smo grupni seks pa dobile manju satnicu!’

Pošla sam prema WC-u i na vratima sam srela jednog starijeg muškarca koji mi je rekao da će mi dati 200 kuna budem li piškila ispred njega. Umrla sam od straha i od tad više ne radim kao hostesa, rekla je studentica Lucija koja je studentski proračun popunjavala radeći kao hostesa u noćnim klubovima, objavio je Global.

Visoka, vitka i privlačna, uvjeti su koje moraju zadovoljiti djevojke i studentice koje uz posao hostese očekuju laku i brzu zaradu. Hostese vode rezervacije u noćnom klubu ili jednostavno ‘popunjavaju’ klupski prostor, odnosno glume goste.

Djevojke oglase najčešće pronalaze na internetskim stranicama, a mogu se zaposliti i preko agencija, koje im jamče sigurnost isplate preko ugovora.

Međutim, zbog brže i jednostavnije zarade sve se više djevojaka odlučuje na rad na crno i u tom slučaju svoj honorar uglavnom dogovaraju na kraju večeri. U prosjeku, za posao hostese na privatnim zabavama i u noćnim klubovima djevojke zarade od 150 do 200 kuna.

Iako se taj posao čini vrlo privlačnim, djevojke se sve više žale na uvjete i okruženje u kojima rade, te dolazi do sve češćeg zlostavljanja na radnom mjestu.

‘Osjećala sam se nemoćno’

‘Čvrsto me uhvatio za ruku i zagrlio tako da me uhvatio za stražnjicu, a nisam se mogla istrgnuti. Ostali su se samo smijali. Osjećala sam se tako nemoćno’, ispričala je jedna hostesa.

Studentice novinarstva Fakulteta političkih znanosti obavile su istraživanje na uzorku od 700 djevojaka koje se bave tim poslom i došle su do krajnje zabrinjavajućih rezultata.

Više od pola ispitanih djevojaka tijekom je posla doživjela verbalno zlostavljanje, a na pitanje koliko je to bilo puta, djevojke najčešće odgovaraju tri. Najviše zabrinjava podatak da su samo 23 od 528 hostesa prijavile zlostavljanje na poslu policiji.

‘Prijateljica i ja odlučile smo se za rad u jednom noćnom klubu. Bilo nam je obećano 200 kuna za četiri sata rada, od 23 do 3 sata. Nakon što smo došle u poluprazni klub, voditelj nas je poslao za stol njegovih prijatelja koji su nas pozivali na grupni seks.

U 3 sata rekle smo voditelju da nam da novac jer želimo ići kući. Rekao je da pričekamo još pola sata te smo to i napravile. U 3.45 nam je rekao da ne izgledamo kao na slikama te da će nam dati 150 kuna svakoj jer smo nesposobne i ružne’, ispričala je Ana.

13 komentara

 1. Koji sam ja seljak jer sam mislio da nema kruva bez motike. Znaci dovolkno da je visoka i zgodna i evo para a ako je slucajno i pametna za to joj nitko nije kriv

  Like(8)Dislike(2)
 2. Nisi ti seljak,nego si pogodio pravu srž.Jadne majke koje su ih rodile…..

  Like(6)Dislike(7)
 3. I ove konjine su rodile jadne majke..eto cure sve krive.

  Like(7)Dislike(5)
 4. Nisu cure krive sto im se tako prilazi.. Muske svinje.

  Like(5)Dislike(5)
 5. Sigurno si ti jedna od njih sudec po komentaru. Ako vec tako zaradujes onda triba trpit kad te lola stisne za straznjicu

  Like(3)Dislike(5)
 6. One su u biti ofajle obicne.

  Like(1)Dislike(0)
 7. Za Naprdana..od mene bi dobio nogu u glavu ti i tebi slicni ..dzabe

  Like(0)Dislike(1)
 8. Ne mozes mene mijesat u to jer ja ti ne hodam po takvim klubovima

  Like(1)Dislike(1)
 9. Ne izvlaci se Naprdane sad .

  Like(1)Dislike(1)
 10. Mogu dokazat
  Daj broj da se cujemo

  Like(1)Dislike(1)
 11. Nisi ti onda Naprdan vec Nazadan ..

  Like(0)Dislike(2)
 12. hitno otvorit javne kuce a zatvorit kladionice…

  Like(1)Dislike(0)
 13. Znači ako pusti podase, eto 200 kuna?
  A od 23 do 3 isto 200 kunića?
  More stoju za noć zaradit ko tamose.

  Like(4)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.