Ispravni zahtjevi poljoprivrednika bit će isplaćeni u idućim danima

U povodu današnjih prosvjeda članova Udruge poljodjelaca Zapadnohercegovačke županije, oglasio se i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić koji je kazao kako će nakon okončanja procesa provjere i kontrole, svi ispravni zahtjevi za poticaje bit stavljeni na listu prioriteta i riješeni u što kraćem roku.

“Uprava za indirektno oporezivanje BiH i Federalna uprava za inspekcijske poslove, svojim kontrolama i dostavljenim izvještajima utvrdili su nepravilnosti kod brojnih otkupnih blokova. U proces provjere je uključena i Federalna uprava policije. Nakon okončanja procesa provjere i kontrole, svi ispravni zahtjevi bit će stavljeni na listu prioriteta i riješeni u što kraćem roku. S druge strane, zahtjevi za koje se utvrde nepravilnosti, bit će odbijeni u skladu s Pravilnikom i Programom”, kazano je Feni iz navedenoga Ministarstva.

Naime, u procesu kontrola utvrđeni su fiktivni otkupni blokovi otkupljivača povrća, a jedan od uvjeta za ostvarivanje prava na poticaje iz Pravilnika i Programa podrške poljoprivredi jeste i ispravnost otkupnih blokova koji se dostavljaju uz zahtjev za dodjelu novčanih podrški.

Ministar je podsjetio i kako je 7. travnja ove godine u Sarajevu održao sastanak s predsjednikom Udruge poljodjelaca Zapadnohercegovačke županije Dubravkom Vukojevićem kada ga je detaljno upoznao s činjenicama oko obrade zahtjeva za poticaje za povrće.

S područja Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije do sada su odobreni zahtjevi za 36 klijenata u iznosu od 119.420,00 maraka. Zahtjevi su bili uredni i bez nepravilnosti, upućeni su na trezor za plaćanje, a realizacija se može očekivati idućih dana.

Iz Federalnog ministarstva također apeliraju na poljoprivrednike da, zajendo s ministarstvom, dijalogom rješavaju sve probleme i otvorena pitanja radi zaštite i unaprjeđenja poljoprivredne proizvodnje u našoj zemlji.

vecernji.ba

2 komentara

 1. Ako je kao tekst govori onda je sve OK.

  Molim ministra da sve one koji su falšali papire i otvarali fiktivne otkupne stanice i
  izdavali lažne račune i sl. prijavi zakonu.
  Gospodo to je krivično djelo i to na više različitih načina (prijevara, utaja, falsificiranje i sl.).
  Te treba dobro oprati po džepu, a organizatore i zatvoriti, pa ne bi sljedeće godine pokušali.
  Zbog ovog ološa, koji bi nalako pare, ispaštaju stvarni poljoprivrednici koji uredno rade i imaju uredne zahtjeve za poticaje.

  Like(0)Dislike(0)
 2. Kojem zakonu i kojoj drzavi bosna i hercegovina nije drzava vec protektorar napravljen umjetno zavrsetkom rata na ovim prostorim nema ustav himnu a ni ostale akte koji cine teritorij jedinstvenim inace drzavom ne vlada pravo i zakon nego narko karteli lopovi i ubojice koji se kriju iza institucija vlasti i od takvi vi trazite prava i zastitu smijesno

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.