Ivanić: Neće doći do odcjepljenja RS-a, Hrvati imaju pravo izabrati svoje zastupnike

”Neće doći do odcjepljenja Republike Srpske”, poručio je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić u razgovoru za N1.

On je kazao da takav scenarij nije realan, ali i da “razumije” Milorada Dodika, predsjednika entiteta Republika Srpska, koja nema o čemu drugom pričati

”Neće doći do ofcjepljenja Republike Srpske. Ima ljudi koji u to vjeruju, ali ja znam da to nije realno. Srbija to ne bi podržala zbog Kosova. Jasno je rečeno, nemate podršku. Lijepo to zvuči, o čemu će Dodik više pričati? Ja ga razumijem. Dok god pije vode, o čemu drugom će pričati? O investicijama kojih nema. Ali moram reći i da neće biti Bosne i Hercegovine bez entiteta. Tko će mijenjati Ustav, mi sami to ne možemo dogovoriti ”, kazao je Ivanić.

Prema njegovom mišljenju, Hrvati imaju pravo izabrati svoje predstavnike u vlasti. Potrebno je, naglasio je, pronaći mehanizam da im to bude zajamčeno.

”Mislim da Hrvati imaju pravo izabrati svoje predstavnike i mora se naći mehanizam kako da im to bude zajamčeno. Ja sam najmanje zainteresiran za treći entitet, rekao sam to tisuću puta. Ako imate problem izbora, a imate, onda je red da oni koji kažu da to nije dobro – ponude rješenje”, kazao je Ivanić za N1.

5 komentara

 1. Neseri Ivaniću

  Like(4)Dislike(0)
 2. Bit ce kako AMERIKANCI kazu

  Like(0)Dislike(0)
 3. Jadne li nase politike kad su srbi najglasniji u borbi za prava hrvata.

  Like(4)Dislike(1)
 4. Ja bi njima poklonio HRHB da sam na Draganovu mistu i nebi se vise zajebava

  Like(0)Dislike(0)
 5. Da i mi imamo jednoga slicnog Dodiku koji ne lize guzicu Bakiru bilo bi nam bolje.Zato imamo jazavce

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.