Iz Hrvatske u BiH: Prokrijumčarili 287 kilograma rabljenih akumulatora

Deset hrvatskih državljana s područja Splitsko-dalmatinske županije u dobi od 25 do 63 godine splitska je policija kazneno prijavila zbog sumnje u izbjegavanje carinskog nadzora tijekom kojega su prokrijumčarili više od 287 500 kilograma rabljenih akumulatora i ostvarili imovinsku korist od 776 tisuća kuna.

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da su osumnjičeni u više navrata od 6. travnja do 29. srpnja, protivno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom zajednički i dogovorno otkupljivali istrošene akumulatorske baterije od raznih pravnih i fizičkih osoba na području Hrvatske, koje su zatim prevozili u Bosnu i Hercegovinu, izbjegavajući mjere carinskog nadzora, priopćila je PU splitsko-dalmatinska.

Prokrijumčareno je najmanje 287.500 kilograma rabljenih akumulatora, a njihovom prodajom ostvarena je protupravna imovinska korist u iznosu od najmanje 776. 000 kuna. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage domova i prijevoznih sredstava osumnjičenika, kojom prilikom su prikupljeni materijalni dokazi, a između ostalog, kod 26-godišnjaka su pronađena i oduzeta dva pištolja i devet komada streljiva, koje je ilegalno posjedovao, priopćila je PU splitsko-dalmatinska.

Policija je nakon završenog kriminalističkog istraživanja protiv svih podnijela kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku, Stalnoj službi u Metkoviću s obzirom da su kazneno djelo počinili na području Vrgorca.

Četiri osobe su dovedene pritvorskom nadzorniku, dok je protiv ostalih osumnjičenika kaznena prijava podnesena redovnim putem. Osim kaznene prijave, protiv 26-godišnjaka je podnesen i Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu, zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

4 komentara

 1. fali u naslovu 287 TISUĆA !!

  Like(1)Dislike(0)
 2. ..ili ti ga Tona..

  Like(1)Dislike(0)
 3. Kako su mogli privest toliko..tko cuva granicu,jeli DGS na drzavnom proracunu ili od SVERCERA!!!

  Like(2)Dislike(0)
 4. To sad blatite DGS prošlo vam je orlovo jaje

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.