Iz tiska izašla knjiga ‘Sjeme riječi Božje’ autorice Ljiljane Lukenda

U mjesecu kolovozu 2016. iz tiska je izašla nova knjiga u nakladi Matice hrvatske-Ogranak Grude. Naslov knjige je „SJEME RIJEČI BOŽJE“ a autorica je Ljiljana Lukenda iz Tihaljine. Knjiga je zanimljiva tim više što Ljiljana nije završila teološko obrazovanje nego je po struci diplomirana pravnica.

Ljiljana Lukenda rođena je 1967. godine u Tihaljini, općina Grude. Osnovnu školu završila je u Tihaljini, a srednju ekonomsku školu u Grudama. Nakon završene srednje škole upisuje Pravni fakultet u Mostaru i diplomira 1990. godine stekavši zvanje dipl. iur. 1994. godine zapošljava se u Općini Grude gdje i danas radi kao stručni savjetnik za upravno-pravne poslove u gospodarstvu. Početkom 2004. godine nakon pohađanja seminara ,,Novog života u Duhu” postaje članom karizmatske molitvene zajednice„Emanuel” koja je u to vrijeme djelovala u Kočerinu (općina Široki Brijeg), zatim u Ružićima te u Gorici (Grude). Kroz molitvenu zajednicu upoznaje se s Katoličkom Karizmatskom Obnovom (KKO), što je vremenom dovelo do ozbiljnijeg pristupa molitvi, sakramentalnom životu i posebno ljubavi prema Riječi Božjoj. Svoja osobna razmatranja svetopisamskih tekstova objavljuje u glasilu „Emaus” koje je tiskano za potrebe članova zajednice, a s istom tematikom je prisutna i u svojoj župnoj zajednici u Tihaljini.

lukenda opsirnije 2016

Tekstovima u ovoj knjizi autorica je na svoj način dala obol duhovnim promišljanjima koje je ona sama doživjela unutarnjom duhovnom inspiracijom.

Knjiga Sjeme Riječi Božje na osobit je način prikladna za molitvene zajednice koje se sastaju i mogu oplemeniti svoj susret čitanjem biblijskih tekstova određene nedjelje razmatrajući ih uz tekstove iz ove knjige.

Recezentica je dipl. teologinja Mirela Prmorac iz Tihaljine koja je napisala i predgovor ovoj knjizi, lektor je Stjepan Galić, a uvod je napisao fra Nikola Spužević. Knjiga je katalogizirana u publikaciji Narodne knjižnice HNŽ Mostar, a broji 173 stranice. Javnosti će biti predstavljena u mjesecu rujnu 2016.

 

11 komentara

 1. Ovo je izmisljanje kako se moliti bogu.Znaci to nasi stari nisu znali moliti.Ovi novi pismeni ce ih nauciti.Malo je tu radnika i posteni,da zive od svojih ruku i onda da se moli bogu kao i nasi stari.To ti ispane ko nema auto ne moze se molit,i poslije molitve kao neko razmatranje a sutra kad se sretnu i ne poznaju se.Tp je neki novi nacin. Nigdi veze!

  Like(5)Dislike(4)
 2. Mislim da nebi tribalo sve gledat crno i da ništa nevalja nego zahvalit Bogu na ljudima koji se trude i žele nešto napravit na putu dubljeg upoznavanja rječi Božje

  Like(10)Dislike(1)
 3. Grude

  Bravo Lukenda, samo tako nastavi. Čestitkeeee

  Bravo Lukenda, samo tako nastavi. Čestitkeeee

  Like(2)Dislike(0)
 4. Za apel

  Trebalo bi osobu dobro poznavati pa onda steći neko mišljenje. Pa lako je osmjeh nabaciti, a puno se zloće krije iza tog osmjeha, što bi se reklo na baterije. Zato se ne komentira o osobi koju se površno poznaje.

  Like(5)Dislike(0)
 5. grude slažem se u potpunosti. Samo mi je čudno da nikad a ma baš nikad nisam od te osobe doživio ljubazan doček i osmijeh na radnom mjestu ,a piše takvu tematiku. Često sam dolazio. Ma nije ona možda kriva nego sredina u kojoj radi. Inače, državne institucije su drugačije. Svi oni bi u privatnika bili ljubazniji. Ovako su umorniji i nezadovoljniji kad rade u državnim službama.

  Like(2)Dislike(0)
 6. Ja u drzavnim sluzbama nemaju kad osmjeh poklonit, puno rade stace. Il nisu na poslu

  Like(1)Dislike(0)
 7. Čestitke na knjizi!

  Like(1)Dislike(0)
 8. Bravo LJilje našem narodu treba takvih knjiga da se vrate na jedini pravi put.Kad imadneš snage i materiiala
  napiši još koju.pozz

  Like(1)Dislike(0)
 9. tko je bez grijeha neka prvi baci kamen…

  Naravno da uvijek možemo bolje,
  ali rad na svojoj duhovnosti je Božji dar za nas i sve naše bližnje,
  pa ako vam nije problem taj dar blatiti ….. ne znam šta reći ..

  Ljilje, neka te Bog blagoslovi

  Like(0)Dislike(1)
 10. svaka čast.a u grudama općeniti nema ljubaznosti , na radnom mjestu pogotovu , jer šta mi mogu ,ja sam preko veze zapošljen , sramota , a to su novozapošljeni, smrknuti na početku radnog dana , a popodne da ne pričamo , sta će bit s nima kad budu imali godina staža

  Like(1)Dislike(0)
 11. Čestitke treba napisat knjigu pa se javit to je moj komentar, a na poslu svi mi moramo nastojat biti što bolji ako smo krscani, ali sve je iskrivljeno pa što ces.Treba procitat knjigu pa onda dati komentar

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.