Izdano žuto upozorenje za područje cijele BiH

Pojačana grmljavina u ponedjeljak se očekuje na prostoru cijele Bosne i Hercegovine te je stoga Federalni hidrometeorološki zavod BiH (FHMZ) izdao žuto upozorenje.

Upozorenje za potencijalno opasne vremenske prilike vrijedi za područje Banja Luke, Livna, Višegrada, Bihaća, Mostara, Trebinja, Foču, Prijedor i Tuzlu.

Za Sarajevo je također na snazi žuti meteoalarm zbog grmljavine kao i alarm zbog udara vjetrova (od 40 do 50 kilometara na sat).

U cijeloj zemlji očekuje se nestabilno vrijeme praćeno kišom i grmljavinom. Izraženije nevrijeme uz jake udare vjetra, intenzivnije padaline i grad očekuju se u većem dijelu Bosne.

Temperature će, s druge strane, biti pretežno visoke kao i prethodnih dana te će se kretati od 26 do 30, na jugu od 30 do 35 stupnjeva Celzijevih.

Inače, meteorolozi od danas, 1. kolovoza očekuju blagi pad temperature u cijeloj zemlji.

“U Bosni i jugozapadnoj Hercegovini izgledno je da će kolovoz mjesec biti nešto topliji od uobičajenog za jedan do dva stupnja, dok će na krajnjem jugu zemlje to razdoblje biti u granicama normalnih temperaturnih vrijednosti. Iako se očekuje toplije ljeto u odnosu na višegodišnji prosjek, to ne znači da se u potpunosti može isključiti pojava kraćih hladnijih razdoblja”, navodi se u sezonskoj prognozi FHMZ-a.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.